Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Hadise'ye başarılar diledi. Günay, "Her yıl yeni bir umutla Eurovizyon'a gidiyoruz. Bu yıl çarpıcı bir seçim oldu" dedi.

Bakan Günay, Dünya Turizm Fuarı'na (WTM) katılmak üzere saat 13.00'da Londra'ya gitti. Bakan Günay, hareketinden önce Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'ye gelen geleneksel turist sayısı içerisinde İngilizlerin 3'üncü sırada olduğunu belirten Bakan Günay, "Bu yıl Avrupa'daki kriz ortamı bizi İngiltere pazarında sıkıntılı bir noktaya taşımadı ve bu yıl 2 milyon İngiliz turist geldi Türkiye'ye" şeklinde konuştu.


WTM fuarının geleneksel bir hal aldığını ve bütün dünyadaki kültür bakanlarının fuarda bir araya geleceğini ifade eden Bakan Günay, "Dünyanın en önemli fuarlarından birisi, Londra bizim için en önemli hedef gruplarından biri. Gelenek haline geldiği gibi bu açılışta bakanlar olarak bulunacağız" dedi.


Bakan Günay, Eurovizyon'da Türkiye'yi temsil edecek Hadise ile ilgili soruları da yanıtladı. "Hadise'ye yarışmada başarılar diliyorum" diyen Günay, "Her yıl yeni bir umutla Eurovizyona gidiyoruz. Bu yıl çarpıcı bir seçim oldu. Şu anda medya yoğun ilgi gösteriyor halk da ilgi gösteriyor. Umarım olumlu bir dönüşüm sağlar. Ben seçilmiş arkadaşımıza başarılar diliyorum ve Türkiye'yi iyi temsil etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.