Köksal Toptan MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuştu. Sakin tavrını bozan Meclis Başkanı işte böyle seslendi.
TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Türkiye'yi bu büyük yürüyüş yolundan alıkoymak isteyenlere söyleyebileceğimiz şudur: Hadi canım sen de!" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 17. Olağan Genel Kurulunda konuşan Toptan, rakamlara bakıldığında, eski bir siyasetçi olarak kendisinin, gençlik yıllarında hayal bile edemediği hedeflere ulaşıldığını ifade etti.

Toptan, şu andaki meclisin yüzde 85'lik bir büyük çoğunluğu temsil ettiğini ve bunun kolaylıkla yakalanamayan bir temsil oranı olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin, 22 Temmuz seçimleriyle bazı ezberleri bozarak, üniter yapısının bozulamayacağını herkese gösterdiğini aktardı. TBMM Başkanı Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir Türkiye'de bana göre, heyecanımızı kaybetmeden, hedefimizden sapmadan, moralimizi bozmadan, iddiamızdan vazgeçmeden bu büyük yolda büyük adımlarla yürümeye devam etmeliyiz. Öylesine doğru adımlar ki bunlar, öylesine haklı adımlar ki bunlar, arkasında büyük milletin desteğini her zaman çok büyük oranlarda bulabilecek bir yürüyüştür. Bu yürüyüşte elbette zaman zaman sıkıntılar olacaktır. Elbette sağdan soldan bu büyük yürüyüşe, bu büyük harekete engel olmaya çalışanlar olacaktır. Ne büyük dertleri, ne büyük faciaları, ne büyük sıkıntıları atlatarak bugünlere geldik. Bu topraklarda biz bin yıldır yaşıyoruz hiçbir zaman bu kadar müreffeh bin yıl yaşadığımız dönem olmamıştır. Milletimizin bunun kıymetini bileceğinden zerre kadar şüphem yoktur."

Burada geriye dönüp yeniden ekonomide krizler dönemini açmanın, yeniden demokrasiyi dizleri üzerine çökertecek, terörle mücadelede zafiyet meydana gelebilecek bir takım adımlar atmanın hiç kimsenin hakkı olmadığını, hiç kimsenin hakkı olmaması gerektiğini söyleyen Toptan, "Türkiye'yi bu büyük yürüyüş yolundan alıkoymak isteyenlere söyleyeceğimiz şudur: 'Hadi canım sen de!" dedi.