Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"ye, “Sen İstanbul"da yaşayana "Konstantinopolis" dedirtemezsin. Bu milletin evlatları İstanbul"a ne ad verildiğini çok iyi bilir” diye seslendi.
Başbakan Erdoğan, Ak Parti Rize İl Danışma Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, halk arasında “demokratik açılıma” “Kürt açılımı” denildiğini belirterek, şunları söyledi:
“"Güneydoğu sorunu" ne derseniz deyin... İçişleri bakanım bu işin koordinasyonunu yürütüyor. Ana muhalefet partisine, muhalefet partilerine mektuplar yazdı. "Yüzde 1"in üzerinde oy alanlara gideceksiniz, yüzde 1"in altında oy alanların da genel başkanlarını gerekirse arayın, görüşün" dedik. Daha bu sürecin içinde ne var, ne yok bilmeden, anında "ret" cevabı...
Hani bunlar uzlaşmadan yanaydı? Bu CHP, uzlaşmadan yana olduğunu hep söylemiyor muydu? Ak Parti"nin uzlaşmadan yana olmadığını söyleyen değil miydi CHP? Bu, "MHP" demiyorum, Sayın Bahçeli"yi söylüyorum, böyle değil miydi? Çünkü, ben de Sayın Bahçeli"den randevu istedim, bana randevu da vermedi.”
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “MHP"nin ve CHP"nin içinde Sayın Bahçeli ve Baykal gibi düşünmeyenler var. Ama seslerini çıkaramıyorlar. Onları seslerini çıkarmaya davet ediyorum. Çünkü, bu milli birlik hareketi...”
Erdoğan, ilçesinin adının şu anda “Güneysu” olduğunu belirterek, “Güneysu"da yaşayan hemşehrilerim orada Potomya da diyor, Güneysu da. Ama, nüfus kağıtlarına baktığın zaman Güneysu yazıyor. Niye bundan rahatsız oluyorsun? Ya bırak "Potomya" diyen Potomya desin, Güneysu diyen "Güneysu" desin. Sen resmi olana bak” dedi.
Erdoğan, İstanbul konusunda da şunları söyledi:
“Sene 1453, ad öyle konmuş. Sen İstanbul"da yaşayana "Konstantinopolis" dedirtemezsin. Ama sen kendin öyle görüyorsan, o ayrı mesele... Ama sen ne Tayyip Erdoğan için, ne Ak Parti için böyle bir şey konuşabilirsin, senin haddine değil. Önce haddini bil, kendini bil. Ve yanında gezdirdiğin adamlara da dikkat et. Onların da hangi telde ne zaman ne oynayacakları belli değil.”

"Sevgi yumruğu" imiş!
Önceki akşam Rize"ye giden Erdoğan, Araklı"da kalabalıkta kendisine sarılmak isteyen Turan Demir"in "sevgi yumruğu"nu yedi. Karnına isabet eden yumruktan canı yanan Erdoğan, “Ah” deyince, korumalar hemen Demir"i uzaklaştırdı.
Demir, yumruk vurmadığını, korumaların müdahalesiyle düşerken Başbakan"a kolunun çarptığını söyledi. DHA