Korsanlar Partisi Başkanı Pasi Palmulehto, yaptığı açıklamada, siyasal parti kurmak için gereken 5 bin imzayı topladıklarını ve partinin resmi kaydının Finlandiya Adalet Bakanlığı'nca onaylandığını söyledi.

Palmulehto, partisinin telif hakları yasasında reform yapılmasını, özel yaşam ile ifade özgürlüğünün korunmasını ve siyasette şeffaflık istediğini bildirdi.

Palmulehto, Korsanlar Partisi'nin gelecek yerel, genel ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmayı amaçladığını kaydetti.

Partinin kurulmasına telif hakları savunucusu kuruluşlardan tepki geldi.

Korsanlığa karşı mücadele eden Uluslararası Fonografik Sanayi Federasyonu'nun (IFPI) Finlandiya kanadının başkanı Arto Alaspaeae, ''bir siyasal partinin, telif haklarıyla korunan içeriğin serbest kullanımından yana olmasına karşı olduklarını'' kaydetti.

İsveç'te internette devlet denetimini azaltmak, telif haklarında kısıtlayıcı düzenlemeleri ve patent sistemini kaldırmak isteyen Korsan Parti, 2 ay önceki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 1 sandalye elde etmeyi sağlamaya yetecek yüzde 7.1 oranında oyu almayı başarmıştı.

Bu başarının ardından Britanya, Çek Cumhuriyeti ve Avustralya'da da internette dosya paylaşımının serbest kalmasını isteyen ve telif haklarına karşı çıkan partiler kurulmuştu.