Antalya"da Hastıp Medikal Ürünler Firması yetkilileri, banka hesaplarını kontrol ederken 17 Ekim 2006"de 9 bin 800 TL"lik bir havale yapıldığını farketti. Bankaya başvuran firma yetkilileri, "Evet, bu havale yapılmış ve o tarihte sizin cep telefonunuza, "İnternet bankacılığı ile yaptığınız havale başarıyla gerçekleştirilmiştir" mesajı atılmış" cevabını aldı. Yapılan araştırmada bir hacker"in parayı kendi hesabına aktardığı ve çektiği ortaya çıktı.

Firmanın avukatı Mehmet Alper, Antalya 1"inci Asliye Ticaret Mahkemesi"ne banka aleyhine dava açtı. 3.5 yıl süren dava sonunda 9 bin 800 TL"nin, faiziyle birlikte 23 bin TL"nin firmaya ödenmesi kararlaştırıldı. Avukat Alper, bankanın kesinlikle kendileri ile muhatap olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bize bilgi verme konusunda bile gerekli özeni göstermediler. Bunun üzerine dava açtık. Mahkeme bilirkişi raporlarının "Yüzde 65 banka, yüzde 35 firma kusurludur" raporunu dikkate alarak bize paranın ödenmesi kararını verdi. Herkesin her dakika cep telefonuna gelen mesajı kontrol etme gibi bir sorumluluğu olmadığı gibi, hayatın olağan akışına da ters."

Hürriyet