Aydın’dan hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 505 hacı adayı için de eğitim seminerleri verilmeye başlandı.

Aydın merkez, Nazilli ve Söke’de düzenlenen programlar ile Aydın’dan hacca gidecek 505 kişiye eğitim seminerleri verilmeye başlandı. Aydın Müftü vekili Salih Akçan tarafından Aydın ve çevresindeki ilçelerden hacca gidecek hacı ayları için Aydın Merkez Ramazan Paşa camisinde haccın önemi, hac kuralları, beşeri ilişkiler konusunda eğitim verilen hacı adayları daha sonraki günlerde cami içerisine yerleştirilecek olan minyatür Kabe ile uygulamalı eğitimler verilecek. Kutsal yolculuk öncesi çeşitli aşılarında yapılacağı öğrenildi.

İlk hac eğitimlerini alan hacı adaylarının heyecanları yüzlerinden okunurken, müftü vekili Salih Akçan, hac ibadetinin kutsiyetinden söz edip Mekke ve Medine’de uyulması gereken kurallardan bahsetti. Hacı adaylarını kutsal topraklarda boll namaz kılıp dua etmesini öneren Akcan, hacı adaylarının boş vakitlerinde kuranı kerim okumalarını, kuranı kerim bilmeyenlerin de salavat getirmelerini istedi.

Türkiye’den ilk hac kafilesinin 18 Eylül’de çıkacağı öğrenilirken, Aydınlı hacılarında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenecek programa göre kutsal yolculuğa çıkacağı bildirildi.aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png