Hac sezonu öncesinde kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına uyarılarda bulunan uzmanlar; hapşırma ve öksürme sırasında ağız ve burunun mümkünse tek kullanımlık kağıt mendille, yoksa öncelikle kol ya da elle kapatılması gerektiği, ardından hemen ellerin yıkanması gerektiğini söylüyor. Başkaları ile öpüşmek ve tokalaşmaktan
kaçınılması gerektiği, bundan kaçınılamadığı durumlarda ilk fırsatta ellerin ve yüzün yıkanması gerektiğini aktaran uzmanlar, al yıkama imkanı bulunamadığı durumlarda alkolsüz el temizleme jelleri kullanılması gerektiğini belirterek, “Yanınızda sıvı sabun veya taşıması kolay kağıt şeklinde sabun bulundurabilirsiniz. Mutlaka çorap giyiniz ve her gün değiştiriniz. Çıplak ayak ile dolaşmaktan sakınınız. Ortopedik terlik ve ayakkabı kullanınız ve çorapsız giymeyiniz. Dış ortamlarda şemsiye veya şapka veya takke ve güneş gözlüğü kullanınız. Diş proteziniz varsa gece çıkardığınızda açıkta bırakmayınız ve kapalı kaplarda saklayınız. Mescitte mutlaka seccade kullanınız. Seccadeyi katlarken rulo yapmayınız. Namaz kıldığınız da üst yüzü içte kalacak şekilde katlayınız” diyor.
Terlikleri çantaya mutlaka poşet içinde koymak gerektiğini anlatan uzmanlar, şu uyarlarda bulunuyor: “Mümkün olduğunca güneş altında durmayınız. Mecbur kalmadıkça mescitte yatıp uyumayınız. Her gün duş alınız. Abdestinizi mümkün olduğunca tuvaletlerde almayınız. Abdestten sonra ayaklarınızı kağıt havlu ile kurulayınız. Ayaklarınızı ıslak bırakmayınız. Ayağınızı kurutmadan çoraplarınızı giymeyiniz. Dışarıdan her geldiğinizde elinizi sabunla yıkayıp durulayınız. Tavaftan geldiğinizde ayaklarınızı sabunlu su ile yıkayıp durulayınız. Genel tuvaletlerde klozet kullanırken oturmak için tek kullanımlık hazır klozet kağıtları kullanınız. Yemek öncesi ve sonrası mutlaka ellerinizi sabunlu su ile iyice yıkayıp bol suyla duralayınız. Bol bol su tüketiniz”