İslamın beş şartından biri olan hac ibadetinin inananlara güzel hasletler kazandırdığına işaret eden İl Müftüsü Hıdır Bayrak, “Ferdi, sosyal, kültürel kazanımların yanında Müslümanların tanışması, kaynaşması açısından da çok önemlidir. Bütün İslam ülkelerinden, hatta tüm ülkelerden gelen inanan yüz binlerce insanın buluştuğu kutsal mekanlara yolculuk ilimizden artık başlamak üzeredir. Hacı adayları ve yakınları bu kutsal yolculuğa ruhen ve bedenen hazırlandılar. Kutsal mekanlara olan özlemin manevi atmosferine girmiş bulunmaktadırlar. Onların hac ibadetinin ve islamın beş şartını yerine getirmiş olmanın hazzını tatmalarını teminen, Diyanet İşleri Başkanlığımız da hazırlıklarını tamamlamış durumdadır. Haccın ibadet ve seyahat yönüyle ilgili gerekli olan iş ve işlemler planlandığı gibi muntazaman yürümektedir. Hacı adaylarının sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri için, geçmiş yıllarda İslam ülkeleri arasında organizasyon becerisi ile hep dikkati çeken ve Ülkemizi en iyi bir şekilde temsilini ön planda tutan Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene de aynı başarıyı daha üst seviyelere yükseltme azmiyle çalışmalarını planlayıp il ve ilçe müftülüklerine göndermiştir” dedi.
Aydın İl Müftülüğü olarak hac kesin kayıtlarının yapıldığı andan itibaren hacı adayları ile ilgili çalışmalar başladıklarını anımsatan Bayrak, “Başkanlığımızca gönderilen kitaplar her hacı adayına dağıtılmıştır. Seyahat esnasında kullanılacak bavul ve çanta verilmiştir. Buna ilaveten Müftülüğümüzce hazırlanan bir program gereği merkez ve ilçelerimizde tüm hacı adaylarımızın katılımı ile Başkanlığımızca hazırlan "Hac Özlemi" CD"si projeksiyondan görüntülenmesi ile hac bilgilendirme seminerleri düzenlenmiştir. Haccın seyahat yönü de olması nedeniyle iklim vb. değişikliklerden olumsuz etkilenmeme açısından Sağlık Müdürlüğümüz tarafından aşıları yaptırılmıştır. Ve yine Başkanlığımız, hacı adaylarının ibadetlerini rahat yapabilmeleri için kurbanlık ücretini de burada bankaya yatırtmak suretiyle bir başka yenilik ve kolaylığı sağlamıştır” dedi.
Aydın"dan kutsal topraklara uğurlanacak olan hac kafileleri hakkında da bilgiler veren Bayrak, şunları söyledi: “Bu yıl ilimizden Başkanlığımız organizasyonunda ilk sefer 28 Ekim 2009 tarihinde saat 09.00"da benim kafile başkanı olarak gideceğim, ikinci kafile ise aynı gün saat 21.00"de Merkez Bey Camii önünde hazır bulunacaklardır. Buradan İzmir Adnan Menderes Hava alanına uğurlanacaklardır. Bu vesile ile 2009 yılı hac mevsiminin hayırlı olmasını, hacı adaylarımızın sağlık ve huzur içersinde kutsal yolculuğa çıkmalarını aynı şekilde ibadetlerini yapıp sevdiklerine, aziz vatanımıza kavuşmalarını temenni ederiz” /iha