MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Turkcell Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında Hacettepe, Galatasaray'ı 2-0 yendi.


23. dakikada Patiyo'nun pasında topla Galatasaray ceza alanı önünde buluşan Ümit'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.


31. dakikada Hakan'ın pasında topla ceza alanı içinde buluşan Baros'un vuruşunda Hacettepe kalecisi Ercüment 2 hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.


34. dakikada Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta Tolga topu güçlükle kornere çeldi.


36. dakikada Lincoln'ün faul atışında defansın arkasında boş durumda topla buluşan Baros'un vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.


40. dakikada Serkan'ın sağdan yaptığı ortada topa ceza alanında iyi yükselen Ümit kafayla vurdu. Galatasaray kalecisi De Sanctis elinden kaçırdığı topu çizgi üzerinde kontrol etti.


42. dakikada Baros'un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Yaser'in vuruşunda topu kaleci Ercüment iki hamlede kontrol etti.


45. dakikada Ümit'in kafa pasıyla ceza sahasında topla buluşan Patiyo'nun uygun durumdayken vuruşunda top az farkla auta çıktı. Maçın ilk yarısı 0-0 bitti.


58. dakikada Murat'ın sağdan ortasında topla ceza sahası içinde buluşan Patiyo'nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0


65. dakikada Lincoln'ün ara pasında Kewell kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Ercüment gole izin vermedi.


69. dakikada Barış ceza sahası dışından topa sert vurdu. Kaleci Ercüment meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.


85. dakikada Lincoln'ün serbest vuruşunda kaleci Ercüment topu kornere çeldi.


93'üncü dakikada Tolga'nın sağdan ortasında topa iyi yükselen İbrahim Şahin takımını 2-0 üstünlüğe taşıdı.


Karşılaşma 2-0 Hacettepe'nin üstünlüğü ile sona erdi.



Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: 19 Mayıs


Hakemler: Halis Özkahya, Muhittin Gürses, Nihat Mızrak


Hacettepe: Ercüment, Adnan, Kadir, Serkan, Kulusic, Tolga, Patiyo, Orhan, Murat, Ümit, Zoko


Galatasaray: De Santics, Barış, Lincoln, Mehmet, Baros, Yaser, Kewell, Emre Aşık, Hakan, Semih, Sabri


Sarı Kartlar: Dk. 33 Ümit, Dk. 66 Patiyo (Hacettepe), Dk. 89 Hakan (Galatasaray)


Goller: Dk. 58 Patiyo, Dk. 90 3 İbrahim (Hacettepe)



MAÇTAN NOTLAR...

Turkcell Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle genç futbolcular Yaser ve Semih'e ilk 11'de şans verdi.

Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıkları bulunan Nonda, Servet, Serkan Çalık, Serkan Kurtuluş ile cezası süren Arda kadroda yer almadı. Sakatlığı geçen Emre Güngör ise yedekler arasında yer aldı.

Galatasaraylı taraftarlar, maçtan önce federasyon ve Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan aleyhine tezahüratta bulundular. Galatasaraylı futbolcular, ısınmak için sahaya çıktıklarında, maçı izlemek üzere stada gelen ve maçı saha kenarında izleyecek olan gazilere formalarını hediye ettiler.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, stattaki İlhan Cavcav'ın özel locasında, karşılaşmadan yarım saat önce bir araya geldi. Başkanlar maçı locadan izlerlerken, Hacettepe Kulübü Başkanı Turgay Kalemci, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile maçı takip etti.


GALATASARAY'IN 2 ESKİ KAPTANI KARŞI KARŞIYA

Hacettepe ile Galatasaray arasında oynanan lig maçında yıllarca Galatasaray forması giyerek büyük başarılara imza atmış Bülent Korkmaz ile Ergün Penbe'yi karşı karşıya getirdi.

Sarı-kırmızılı takımın kaptanlığını da yapan eski milli futbolcular ilk defa teknik direktör olarak birbirlerine rakip oldu.


SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesi Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütünün yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen askerler ile yakalandığı amansız hastalıkla uzun süre mücadele eden ve 2 gün önce hayatını kaybeden, eski milli futbolcu Sedat Balkanlı için saygı duruşunda bulunuldu. Bu arada, her iki takım da sahaya, "Eğitim için, Türkiye için Türk Eğitim Vakfı 42. Yıl" pankartıyla çıktı.