Banoviçi kasabasında 10 Aralık'ta çok sayıda Boşnak'ın katıldığı törenle hacca gitmek için yolcu edilen Saraybosna Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu ve şu anda yazarlık yapan Senad Haciç, 16 günde yaya olarak yaklaşık 400 kilometre yol katetti. Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Yeni Pazar kentine gelen Haciç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah ve O'nun sevdiklerine olan sevgisinden dolayı yaya olarak kutsal topraklara gitmeye karar verdiğini söyledi.

Yolculuk boyunca yaklaşık 6 bin kilometre yol katedeceğini ifade eden Haciç, 2012 yılının yaz aylarına doğru kutsal topraklara ulaşmayı hedeflediğini kaydetti.

Hac vazifesini yaptıktan sonra yeniden Bosna-Hersek'e döneceğini belirten Haciç, yolculuk boyunca yaşadıklarını ise dönüşte yazmayı planladığı kitabında toplayacağını bildirdi.
Senad Haciç, yolculuk kapsamında Türkiye'yi de ziyaret edeceğine ve bu ziyaretin kendisi için çok önemli olduğuna işaret ederek, ''Çünkü benim dedelerim Anadolu'dan gelerek Bosna-Hersek'e yerleşmişler. O nedenle dedelerimin geldikleri toprakları da bu yolculuk kapsamında görecek olmanın heyecanını yaşıyorum'' diye konuştu.
Yolculuk süresince gittiği bölgelerde insanların sıcak ilgisiyle karşılaştığını da vurgulayan Haciç, ''Mekke ve Medine'ye ulaştığımda bu bölgelerdeki insanlarımızın gelecekleri için çok dua edeceğim'' dedi.