Aralarında bir Özbek, bir Tatar, bir Rus ve 32 Kazakistan uyruklunun bulunduğu 35 kişilik kafile, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Gürbulak Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak Diyadin ilçesine ulaştı.

2 çocuk, 8 kadın ve 25 erkeğin bulunduğu kafile “Türkiye” sloganları atarak kamp alanlarına geçtiler. Ellerindeki bayraklarla yürüyen kafile İpekgeçidi mevkisinde dinlendi.

Kafilenin en yaşlısı 81, en genci ise 14 yaşında olan ekip üyelerinin Türkiye'ye 2 ayda ulaştığı bildirildi.

Her gün ortalama 30 kilometre yürüyen kafile, Kurban Bayramı'na doğru Mekke'ye ulaşmayı hedefliyor. Gençlik döneminde yine yaya olarak Kabe'ye gittiğini belirten 81 yaşındaki Salgarayev Seitkazi, kutsal topraklara ikinci kez yaya olarak gitmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.


“AMACIMIZ DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAMAK”


Gittikleri yerlerde kendilerine destek beklediklerini belirten Seitkazi “Bizim amacımız dünya barışına katkı sağlamaktır. Bu bağlamda Türk kardeşlerimizin de ekibimize katılmasını bekliyoruz” dedi.

Bütün dünya insanlarını dostluğa çağırmak için yollara düştüklerini dile getiren Kafile Başkanı Abdullin Ruslan ise, yürüyüşe herkesin katılabileceğini söyledi.

Herkesin kendilerini görebilmeleri ve insanlarla konuşabilmeleri amacıyla yolculuğa yaya olarak çıktıklarını vurgulayan Ruslan, “Biz bütün inananları dostluğa çağırıyoruz. Yaya olarak gitmemizin sebebi herkesle yüz yüze görüşmek ve gayemizi anlatmaktır. Gittiğimiz yollar bizim atalarımızın yürüdüğü yollardır. 2 aydır yollardayız. Rusya, Dağıstan, Azerbaycan ve İran'dan geçtik. Şimdi Türkiye'deyiz. Bir ayda Türkiye'den geçeceğiz” diye konuştu.