Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e yakın bir bölgede ikamet ettiğini belirten Sazikeyev, Hazreti Peygambere duyduğu sevgiden dolayı bu yola çıktığını söyledi.
 
Veysel Karani hazretleri gibi binlerce kilometrelik yolu katederek Mekke ve Medine'de olmayı arzuladığını ifade eden Nurkamil Sazikeyev, Ramazan Bayramı'ndan 3 gün sonra bütün hazırlıklarını yaparak yola çıktığını belirtti.
 
Bişkek'ten yola çıktığında sadece birkaç ekmek parça ve birkaç giysi aldığını ifade eden Nurkamil Sazikeyev, yolculuk hikayesini şöyle anlattı:
 
''Binlerce kilometrelik yolu bisiklet pedalı çevirerek geldim. Kazakistan, Rusya ve Çeçenistan'dan geçtim. Soçi'den Trabzon'a gemiyle, oradan Ankara'ya ise bisikletimle geldim. Türkiye'den sonra İran ve Kuveyt'ten Suudi Arabistan topraklarına gitmeyi amaçlıyorum. Irak ve Suriye'de iç karışıklık olduğu için İran üzerinden Kuveyt'e gideceğim.''
 
Kuveyt ve Suudi Arabistan vizesi almak için Ankara'ya geldiğini anlatan Sazikeyev, vize için birkaç gündür Ankara'da olduğunu anlattı. Peygamber sevgisiyle yola çıkan yaşlı Kırgız, vizeyi aldığı takdirde bisikletine atlayarak, kutsal topraklara olan yolculuğu için pedal çevirmeye devam edecek.
 
Biri 1,5 yaşında diğeri 2,5 yaşında olmak üzere iki kız çocuğunun olduğunu da anlatan Nurkamil Sazikeyev, bir atı, bir ineği ile birkaç koyunu ve keçisi olduğunu sözlerine ekledi.
         
''HER MÜSLÜMANDAN PEYGAMBERE SELAM GÖTÜRÜYORUM''
 
Sazikeyev, uçakla kutsal topraklara neden gitmediğini ise şu sözleriyle açıklıyor:
''Ben uçakla hacca gitmem. Çünkü uçağa oturacağım birkaç saat sonra Mekke'deyim, sonra tekrar uçakla döneceğim. Ama ben daha çok sevap kazanmak için bisikletle yola çıktım. İstediğim yerde duruyorum. Namaz vakitlerini istediğim yerde kılıyorum. İnsanlarla tanışıyorum. Onlarla kaynaşıyorum. Her gördüğüm
Müslümandan hazreti peygamberimize bir selam götürüyorum. Bu yaşadığım ömrüm boyunca bana yeter''