Aydın"da 08-22 Nisan tarihleri arasında yapılan hac kesin kayıtlarından sonra uzun zamandır beklenen ek kayıtlar başladı.
Kutsal yolculuğu çıkmak üzere ön kayıt yaptıranların merakla beklediği günün nihayet geldiğini belirten Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak “Ülkemize verilen ek kontenjan sonucu tüm yurtta olduğu gibi Aydın"da ada ek kayıtlar 22-26 Eylül 2008 tarihleri arasında yani bu hafta İlimiz Müftülüğü ve yetkili A Gurubu seyahat acentelerin da yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıtlarını yaptırmayanlar haklarını kaybetmiş sayılacaklardır ”dedi.
Kura sırasına göre gelen hacı adaylarının İl Müftülüğüne müracaat ederek kesin kayıt belgesi alması gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Hıdır Bayrak “Kayıt belgesi almayan hacı adaylarının kayıtları yapılmayacaktır. Kesin kayıt belgesini alan hacı adaylarımız kayıtlarını İl Müftülüğümüze ve yetkili acentalara yaptırabileceklerdir. Başkanlığımız organizasyonuna kayıt yaptıracak hacı adaylarımızdan T.C. kimlik numarasının bulunduğu nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet beyaz fonlu fotoğraf, geçerlilik süresi 1 yıl olan pasaport ve hac parasının yattığına dair dekont istenecektir. Diyanet işleri başkanlığımız bu önemli organizasyonu yıllardan beri ülkemizin ve milletimizin şanına yakışır şekilde yürütmektedir. Bu senede yeni başarıların elde edilmesi için büyüt titizlikle çalışmalar sürdürülmektedir” diye konuştu.