Değerli okuyucularım Aydın ilinde yaşamak çok güzel, ancak Doğu Gazi Bulvarından Batı Gazi Bulvarı 7 km’lik yolu 45 dakikada gitmek çok büyük eziyet.

Aynı şekilde Kuzey - Güney istikametinde Valilik binasından Zafer Meydanını geçerek Menderes bulvarından Kuzey - Güney istikametinde Dörtyol’a ulaşmak başka eziyet.

Yol kenarlarında sıra sıra araçlar park ediliyor. Yol üzerinde onlarca yaya geçidi de onlarca trafik ışığı ile hareket etmek mümkün değil. Hâlbuki bu trafik ışıklarında rahatlıkla alt geçitler yapılabilir.

Veya bu trafik akışı yerin altına alınabilir. Yol kenarında araçlar park yerleri olmadığı için Aydın Büyükşehir otopark sorununu çözmediği için Aydın ilinde insanlar perişanları oynuyorlar.

Çünkü şehri yönetenler makam aracı kullandıkları için bu sorunu yaşamıyorlar.

Öbür taraftan Kuşadası’nda trafik düzenlemesi adına dünyanın hiçbir yerinde görmeyeceğiniz trafik uygulaması HALKIN KARŞI ÇIKMASINA RAĞMEN Kuşadası Belediyesi’nin ben yaptım mantığı yürüyor.

En önemlisi imar planlamaları ve şehir planlanması için Sn. Hüseyin Aksu’dan sonra maalesef hiçbir şey yapılmamış.

Şehrin sosyal tesisleri YIKILAN AYDINSPOR TESİSLERİNİN YERİNE SPOR ALANLARI yapılacak mı belli değil.

BU GÜZELİM TESİSLER NEDEN YIKILDI?

Duyumlara göre bu alanda 8000 metrekarelik alan konut yapmak için imar değişikliği yapılmış.

İşte tüm bunları İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sn. Özlenen Alçı ile konuştuk.

*

Değerli okuyucularım Sn. Özlenen Alçı, Eskişehirli. Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendislik mezunu. Eşi Artvinli, polis çocuğu, 28 senedir Aydın’da yaşıyor.

▶ Aydın’daki otopark sorunu konusunda ne düşünüyorsunuz?

Yıllardan beri Aydın ilinde inşaat müteahhitlerinden ve inşaat projelerinden OTOPARK HARCI alındı. Bu paraları Büyükşehir Belediyesi aldı. Bu paralar nerde?

Şu ana kadar Aydın Büyükşehir kaçta ne otopark yapmış?

Sayın Hüseyin Aksu döneminde yapıldı, bu dönemde yapılmadı. Büyükşehir’in yaptığı bir otopark var o da paralı. Ben otopark parası ödemişim ücretsiz otopark istiyorum. Ben mahallemde otopark istiyorum çünkü oradaki inşaatlar yapılırken otopark paraları Aydın Büyükşehir’e ödendi.

Ben Girne Mahallesinde oturuyorum otopark parası vermişim niye mahallenin ihtiyacı olan otoparklar Aydın Büyükşehir tarafından yapılmıyor?

Esasında kanun çok açık. Otopark için toplanan paralar başka yerde kullanılamaz.  

Bu Kuşadası için Nazilli için tüm ilçeler içinde geçerlidir. Kanunda hangi ilçeden ne kadar otopark parası aldıysan o ilçede harcayacaksın diyor. Kanun, Söke’den aldığını Nazilli’de harcayamazsın diyor. Ve sınırını da çizmiş, 1 km huduttaki mahallede bir OTOPARK YAPACAKSIN diyor kanun.

▶ Siz, 12 yıldır Sn. Özlem Çerçioğlu’na imar ruhsatlarından topladığın otopark paralarını nereye harcadın mı diyorsunuz?

Ben bu konuyu defalarca dedim yazdım da. Otoparktan toplanan 70 milyon parayı Nazilli’de otopark yapıyor. Uzun Çarşının ucunda 88 arabalık otopark yapıyor. 88 araç nedir ya üstünde 300 araç var. O meydanda yapılacak 88 araçlık otoparkın üstünü yeşil alan yapacakmış. Ayrıca üstünde park eden 300 araç nereye gidecek? O kadar saçma o kadar manasız proje ki. Cavit Yenipazarlı, Haluk Başkan da Nazillililer de bu saçma projeyi itiraz ediyorlar. Bu otopark GÖSTERMELİK OTOPARKTIR.

Denizli’de hemen hemen aynı maliyette 70 milyona 700 araçlık otopark yapılıyor burada 80 araçlık otopark ise 70 milyona yapılıyor.

Bu proje çok kötü proje. Bu tür projeler merkezde yapılmaz. Aydın’da yapılan otoparkta saçma bir proje giriş çıkışları çok kötü. Bu proje Efeler’de Kipa önüne yaparsın burayı eski halinde bırakmak gerekirdi.

▶ Kuşadası Tariş alanında yapılan otopark ve üstüne yapılan yapı için ne diyorsunuz?

Ortaya sandık koyup halka sorduğunuzda halkın kararına uymanız gerekir. Halk buraya ne dedi, yeşil alan park istiyoruz dedi. O zaman onu yapacaksın. Bence o Tariş alanından evvel Kuşadası sahil bandını düzenleyecekti.

Bir kimlik yaratılacaktı. Bu kimlik bırakıldı. Sahilde yürüyecek kaldırımınız yok. Güvercin adadan yat limanına kadar sahilde yürüyüş bandı yapılacaktı.

Yunan Adalarında bu sahil bandındaki yürüme yollarına doyamıyorsunuz. Kuşadası ise rezalet sahilde ucube yapılar dolu.

Bugün İzmir’e gidiyorsunuz sahillerde bisiklet yolları, yürüme yolları var. İzmir’de eskiden rezaletti ama düzenlendi peki Kuşadası ve Didim’de bunlar niye yapılmıyor?

Karaova bölgesinde sevgi yolu Sayın Özlem Çerçioğlu döneminden önce yapıldı fena mı oldu? Maalesef Kuşadası’nda Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi bunları yapmadı, yapamadı. Kuşadası’na vizyon katılamadı.

Büyükşehir’in yeşil alanlarda bina yapma hastalığı var.

Tariş alanı bina yapılmasın dedi halk ama burada yapılan bina gereksiz bir yatırımdı. Bu yatırım Kuşadası’na yakışmadı, otel gibi bir bina oldu. O zaman kat karşılığı verilseydi niye verilmedi? Madem yeşil alan yapmayacaktılar. Şimdi bu bina Kuşadası Belediyesi’ne verilecek, geçici olarak.

▶ Aydın, ulaşımda ne noktada?

Ulaşımda bir noktaya gelmek için ulaşım master projesini yapılaması gerekir. Aydın ilinin böyle bir projesi yok.

Aydın Büyükşehir böyle bir proje yapmadı. Efeler’de Egemenlik Bulvarı minibüs garajı olur mu? Bu bir rezalettir.

Zafer meydanı işgal edilmiş durumda. Zafer meydanı şu an kangren vaziyette. Aydın’da toplu taşımacılık adına yapılmış hiçbir şey yok. Bu bir ilim ve bili işidir sen bundan uzak kalırsan hiçbir şey yapamazsın.

Buharkent vs köy yollarına sıcak asfalt döküyorlar köylerde traktörler var buralarda alt yapılar yapılmadan tretuvarlar yapılmadan sıcak asfalt dökülmesi yanlıştır. Sen önce Kuşadası ve merkezleri hallet sonra köylere geç.

▶ Efeler ve diğer ilçelerde sosyal donatıları ne durumda? Aydınlı Didim ve Kuşadası’na gitmek mecburiyetinde mi sizce?

Ben Aydın’da başkanlar toplantısı yapacağım. Aydın’da gezdirecek yer bulamıyorum. Ve toplantıyı Kuşadası’nda yapacağım. Bir alanımız yok, bir parkımız yok. Efelerde sosyal donatımız yok. Aydın merkezde bizim ağırlayacak yerimiz yok.

Ben çocuklarımı Forum Avm’de büyüttüm, Turistik parka gidemiyorsunuz otopark sorunu var. Aydın kent meydanına gidemiyorsun orası bir keşmekeş. Bu meydan kafeteryacılar tarafından işgal durumunda. Burası meydanlıktan çıktı. Ben Isparta’daki kent meydanını çok beğenirim.

Kentler, meydanları ile anılır.

Aydın ili ve ilçelerinden meydan yok bunları Aydın Büyükşehir yapması gerekir.

Aydın Tekstil müthiş proje ancak bir proje 5 ila 6 yıl neden sürer ben anlamış değilim. Şu anda neden yapılan yerleri açmıyorlar anlamış değilim. Sadece kreş açtılar. 120 bin metrekare yerde 300 metrekare kreş açılır mı?

Efeler’de tek sosyal donatılı yer burası neden açılmıyor anlaşılır gibi değil. Buraya çok para yatırıldı 100 milyona burası alındı, 19 milyon ihaleye çıkıldı. Buraya 50 milyona yakın para harcandı. Burası niye açılmıyor anlamış değilim.

Efeler’deki Atatürk Spor Kompleksi kiracısı ile mahkemelik, açılmıyor. Buraya üye kabul edildi o üyeler dünya para ödediler. Ne oldu anlamış değilim. Burası rehabilite merkezi idi. Burası zenginler kulübü oldu.

Burası sosyal tesis ise burada içkili yer açılmaması gerekirdi. Buraya sosyal tesise uygun işletme gerekir. Burayı niye balıkçıya veriyorsun? Bu işletmeyi Aydın Büyükşehir niye kiracılara veriyor çok yanlış.

Aydın Büyükşehir kendisi işletmesi gerekirdi burayı. Zincirli Han modelinde olduğu gibi.

Kuşadası’nda Ramada Otelin önünde sosyal tesis yapıldı Balıkçı Fahri diye Ankaralı birisine verildi.

Pınarbaşı yeniden projelenmeli. Burası üniversiteli gençler için hazırlanmalı dokusu projelendirilmeli. Pınarbaşı çeşitli malikleri barındırıyor bunları bir araya getirmeli müşterek proje hazırlanmalı. Ama yapılmıyor.

Benim 7 yaşında çocuğum var ben bir parka gideyim çocuğum dolaşsın ben kitabımı açıp okuyayım Eskişehir’de parklarda su bile satılmıyor. Aydın’da maalesef gidilecek yer yok.

Aydın Valiliği, Pınarbaşı için Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi’ni bir araya getirecek müşterek proje hazırlanacak. Şu durumda ne Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Hanım ne Efeler Belediye Başkanı Fatih Bey bir araya gelmez.

MİMAR SİNAN MAHALLESİNDEKİ AYDINSPOR TESİSLERİNİN BULUNDUĞU ARAZİNİN 8000 METREKARESİ KONUT İMARINA AÇILDI

Özlem Hanım, Aydınspor tesislerini niye yıktı?

Artık tesisler eskimişti onun için yıkıldı.

Aydın ilinin neye ihtiyacı var. Bugün burada devasa Gençlik Spor Bakanlığı ile anlaşılıp kapalı spor salonu yapılabilirdi. Burada 32 bin metrekarelik bir alan var bir de 8000 metrekarelik alan var. 1673/8 parsel 8000 metrekare için Özlem Hanım buraya sandık koydu, halk yeşil alan dedi. Şu an ihaleye de çıktı. 32 dönüm için çıkıldı.

8000 metrekare alanı yeşil alan yapacakken buraya Meclis’ten imar konut ve ticaret alanı olarak ayırdılar ve yeni meclis toplantısında bu karar çıktı.

Şu anda bu 8000 metrekarelik alanda 8 katlı bina yapılacak.

 

Ben burası için itiraz ettim, burası da yeşil alan olsun dedim. Çünkü Özlem Hanımın halkın önüne koyduğu sandık kararı öyle çıkmıştı.

*

Değerli okuyucularım,

AYDIN BÜYÜKŞEHİR HALK İSTER BEN YAPARIM DEMESİNE RAĞMEN BURASI KONUT İMARINA AÇILDI.

Kaldı ki ben de burası için çok yazı yazdım. Ben de KANDIRILDIM.

Aydın halkının önüne neden sandık kondu o zaman?

Tıpkı Kuşadası Tariş alanı gibi.

▶ Aydın ili büyükşehir unvanının altını doldurabiliyor mu sizce?

Ben Aydın ilinin gelişebileceğini inanıyorum. Potansiyel olduğunu inanıyorum. Engeller olduğunu düşünüyorum. Aydın’ı yönetenler Aydın’ı tanımıyorlar.

Aydın Büyükşehir Belediyesi yöneticileri Bıyıklı’ya halı saha yapacağına niye Efeler’e yapmıyor?

Önce merkezi yap. Sultanhisar’da harika saha yaptı Aydın Büyükşehir niye Efeler’e yapmıyor?

Aydın Büyükşehir, Koçarlı’ya, Bozdoğan’a köylere yapıyor ama Efeler’e yapmıyor önce merkeze yapacaksın.

*

Belediyelerin futbol takımları olmamalı. Bunun yerine belediyeler o şehirdeki amatör futbol kulüplerini desteklemeli. Mesela Aydın’da Yıldızspor gibi takımlar desteklenmeli. Ben Yıldızspor yöneticilerini tanımam ama Aydın’da başarılı bir futbol kulübü. Binlerce çocuğu bünyesinde topluma kazandırıyor.

Ben çocuğumu Yıldızspor’a emanet ederim pırıl pırın insanlar.

Ben belediyelerin futbol kulübü kurmasına kesinlikle karşıyım. Belediyeler amatör kulüplere destek olmaları daha uygundur.

Mesela, voleybolda Bursa’dan bir sporcu transfer etmişler voleybol takımında bir Aydınlı kızımız yok. Dökme suyla değirmen dönmez ki.

▶ Jeotermal ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Aydın halkı bu enerjiden faydalanmalı, Aydın iline doğal gaz girdiği zaman bunu çözmek gerekirdi. Seracılıkta niye kullanılmıyor? Aydın Adnan Menderes Üniversitesi yolunu daha yapamadık ADÜ’nün jeotermalle ısıtılmasını nasıl yapacağız Ahmet Abi.

Ben yazdım Doğu Gazi Bulvarı ile ADÜ çıkışındaki kavşakta yol daralıyor diye.

Farkında değiller döner kavşak olmalı.

Esasında Denizli yolundan gelen sürücünün viyadükle ADÜ’ye çıkması gerekir.

O yolda ambulanstan hasta düşüyor, böyle yol olur mu? Büyükşehir bunları düşünmeli.

Bu yol neden yapılmaz anlamıyorum.

*

www.aydinpost.com ve Ahmet abi, sana bu röportaj için teşekkür ederim.