Viyana Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi mezunu moda tasarımcısı Sinem Yalçın, 14 Ocak 2008"de özel aracıyla arkadaşı Elif Çelik"le Kadıköy"de bir alışveriş merkezine gitmek istedi. Yanlışlıkla Boğaziçi Köprüsü yoluna giren Yalçın"ın otomobilinin tamponuna O-1 Karayolu yakınında, arkadan gelen bir otomobil çarpınca hasara bakmak için aracını emniyet şeridine çekti. Bu sırada, Koç Üniversitesi öğrencisi Faruk Kalkavan"ın kullandığı cip, emniyet şeridinde Yalçın"a hızla çarptı. Yalçın yaşamını yitirdi, arkadaşı Elif Çelik ise bariyerin arkasına atlayıp canını kurtardı. Kalkavan, 20 metre ileride yan yatan cipte iki arkadaşını bırakarak kaçtı. İki gün sonra polise teslim olan Kalkavan, tutuklandı.

26 ay sonra onaylandı

Bilirkişi raporlarında yüzde 100 kusurlu olduğu belirlenen Kalkavan, 3 ay 20 gün cezaevinde kaldıktan sonra sabit adresi olduğu için yurt dışı yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanan Kalkavan, Aralık 2008"de 5 yıl 6 aylık cezaya çarptırıldı. Yargıtay"a gönderilen dosya 26 aydır karara bağlanamayınca Yalçın Ailesi isyanını VATAN"a anlattı. Haberimizin yankısı sürerken Yargıtay"dan Faruk Kalkavan"ın cezasının onaylandığı bilgisi geldi.

"Bizi Başbakan aradı"

Acılı baba Sinan Yalçın, uzun süredir bekledikleri bu müjdeli haberi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın kendilerine verdiğini belirterek, “Salı günü Başbakan Erdoğan beni aradı, dosyayla özel ilgilendiğini en kısa zamanda dosyanın onaylanmasını beklediklerini söyledi. Eşimle de konuşmak istediğini söyleyince ona eşimin numarasını verdim. Daha sonra eşimi arayarak adaletin tecelli edeceğini söylemiş. Başbakanla konuştuktan 10 dakika sonra da Ankara"dan bir yetkili beni aradı. Yargıtay "ın Faruk Kalkavan "a verilen cezayı onayladığını söyledi “ dedi. Yargıtay"ın kararıyla harekete geçen emniyet güçleri şimdi Faruk Kalkavan"ın cezasın infazı için kendisine ulaşmaya çalışıyor.

gazetevatan