Rapora göre, Haberal'ın yatarak tedavi olmasını gerektirecek bir sağlık sorunu bulunmuyor. Haberal'ı cezaevine gönderecek rapor kısa süre içinde mahkemeye sunulacak.

İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanığı eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal hakkında, Adli Tıp Kurumu görevlilerince yattığı hastanede gerçekleştirilen tedavi sonrası hazırlanan raporda sona gelindi.

İstanbul Özel Yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevlendirilen Adli Tıp Kurumu uzmanlarının raporun yazımını sürdüğü kısa bir zaman sonra mahkemeye sunulacağı öğrenildi.

Haberal'ın tedavisini yapan doktorlar tarafından düzenlenen "potansiyel ani ölüm riskiyle hareket ettirilmesinin tıbben mümkün olmadığına" ilişkin raporu değerlendiren Adli Tıp Kurumu uzmanları bu raporun geçerli olamayacağını belirtti.

17 Nisan 2009 tarihinden bu yana İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde yatan Mehmet Haberal hakkındaki sağlık raporları mahkemeden gizlenmişti. Yaklaşık 2 yıldır Enstitünün özel bir odasında kalan Haberal'ın Adli Tıp Kurumu'na götürülerek muayene edilmesi, "Ölüm riski" gerekçesiyle engellenmişti. Mahkeme bunun üzerine Adli Tıp Kurumu uzmanlarını Haberal'ın kaldığı Enstitü'ye göndererek sağlık durumu incelemesine karar vermişti.

5 DOKTOR KATILMIŞTI

Hürriyeti bağlayıcı cezaların infazının ertelenmesi, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebepleri ile belirli kişilerin cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılmasına ilişkin işlemler hakkında bilimsel ve teknik görüş bildiren 3. İhtisas Kurulu'nda görevli 5 doktorun muayenesi 3,5 saat sürmüştü. Hazırlanacak rapora göre Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın cezaevine gönderilip gönderilmeyeceğine karar verilecek.

Odasında dizi seyrediyor internete giriyor

Haberal hakkında "Ayakta tedavi görebilir, taburcu edilmelidir" şeklinde rapor düzenlendiği ancak bu raporun mahkemeden gizlendiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda polis, enstitüde tam 12 saat arama yapmıştı. Raporda imzası bulunan doktorlara ait odaların da didik didik arandığı operasyonda tedavi ve ziyaretçi defterleri ile buraya ait güvenlik kamerası görüntülerine el konuldu. Haberal'ın odasında internete bağlanabilen bilgisayar ve cep telefonları bulunmuştu. Bilgisayardan dizi seyrettiği belirtilen Haberal'ın, yatarak tedavi olmasını gerektirecek bir durumun olmadığı Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından dile getirildi.

yenişafak