Arıkan, Haberal için "Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u kullanmış" tespitinde bulundu. Kent Otel'de Haberal'ın düzenlediği, Eruygur ve Tolon'un da katıldığı toplantılara gönderme yapılan ses kaydında, "Bunları hep kandırmış siviller. Kendi amaçları doğrultusunda kullanmışlar. Saf bunlar. Biz bilmiyor muyuz Kent Otel'e gidip yemek yemeyi, bilmem kimle beraber oturmayı" ifadeleri kullanıldı.
 
Genelkurmay Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma (İKK) ve Güvenlik Daire Başkanı Tümgeneral Muharrem Mutlu Arıkan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı internete düştü. Tümgeneral Arıkan, video paylaşım sitelerinde yayınlanan ses kaydında, Ergenenekon soruşturmasıyla ilgili çarpıcı itiraflarda bulunuyor. Arıkan, Ergenekon davasının tutklu sanığı emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından kullanıldıklarını söyledi.
 
Arıkan, "Haberal, Eruygur ve Tolon'u kullanmış. Kent otelde yemek yemeği biz bilmiyormuyuz?
 
Ben onu söylüyorum. Vallahi de billahi de bunlar saf. Ve bunları hep kandırmış siviller. Saf bunlar, yani kandırmış derken, kendi amaçları doğrultusunda kullanmışlar. Yani şimdi biz asosyal insanlar mıyız? Biz bilmiyor muyuz bir kent otele gidip bilmem ne yapıp yemek yemeyi veya bilmem nereye gidip bilmem kimle beraber oturmayı?" dedi.
 
DAHA NELER VAR NELER?
 
Ergenekon iddianamelerinin bazı eklerinin yayınlanmasını engellediklerini belirten Tümgeneral Arıkan, gizlilik nedeniyle dosyaya konulmayan belgelerde daha farklı bilgilerin olduğunu anlattı: "Bak iddianamenin eklerine, bir sürü tutanak vardır orda, "bunların yayınlanması uygun değildir diye" biz yazmışız. O da onları tutanağa geçirmiş ve dolayısıyla onları koymamış oraya. Daha neler var da...Şey işte, önceden, işte bize gönderildi, 'bunların içinde askeri bilgi varmı, yayınlanmasına yönelik sakıncalı olduğu bilgi belge var mı' diye. Biz onların hepsini inceledik. Daha iddianame ortaya çıkmadan önce gönderdik onları. Bunları, "kesinlikle işte devletin gizliliği ile ilgilidir, yayınlanması sakıncalıdır" diye. daha onlar falan girmiş değil yani iddianamenin eklerine."
 
BU KADAR BELGE NE ARIYOR?
 
Ergenekon soruşturmasında 2. iddanamesinin eklerinde yer alan belgelerin emekli Org. Şener Eruygur ve emekli Org. Hurşit Tolon'un bilgisayarında çıkmasını acemilik olarak nitelendiren Tümgeneral Arıkan, "İddianamenin ekleri hangi klasörde ne var içinde ne var, hepsini şimdi şey yapıyoruz. Büyük oranda yani bizim bilmediğimiz hiçbirşey yok içerisinde. İddianamenin içerisinde geçenleri zaten ek olarak koymuş. Bu kadar doküman, bu kadar şey bilgi belge neden toplanır da ne bileyim işte Şener Eruygur'un bilgisayarından çıkar. Ne işi var? Niye Hurşit Tolon'un bilgisayarında durur bunlar. Niye yani? Niye bende yok da onda var" diye konuştu.
 
PEKİ TELEFON KAYITLARI NE?
 
Arıkan ayrıca Eruygur ve Tolon'un savcılık ifadelerinde bu belgeleri inkar etmelerinin de anlamsız olduğunu belirterek şöyle konuştu: "O belgeleri başkaları koymuş diyorsunuz, e kardeşim telefon görüşmelerinide mi başkaları yaptı? Yani, yaşar büyükanıtla ilgili toplamış bir sürü hastane evraklarını, ha bir de şu var tabii, "bunlar bize ait değil, başkaları koymuş." Ee kardeşim sana ait değil başkaları koymuş da bir de telefon görüşmelerin var senin. Onları da mı başkaları yaptı? Senin hiç görüşmemen gereken insanlarla da görüşmüşsün yani!"
 
İNKAR EDİLMESİ İMKANSIZ
 
Arıkan, Genelkurmay Başkanlığı'na atama sürecinde emekli Org. Yaşar Büyükanıt'ın özel hayatıyla ilgili toplanan belgelerin adı geçen paşaların bilgisayarında saklanmasını da hakarete varan ifadelerle eleştirdi ve bunların inkar edilmesinin imkansız olduğunu belirtti: "Yaşar Büyükanıt'ın belgelerini bilgisayarında saklamış, salak! Yaşar büyükanıtla ilgili ne kadar hastaneye gitmişse, bütün hastane kayıtları ne kadar işte ilaç almışsa, o ilaçlar tek tek gün gün kayıtlar tutmuşlar. Hurşit Tolon'dan çıkıyor bunlar. ifadesini okuyorum. ifadesinde soruyorlar peki bu belgeleri niçin topladınız? neydi amacınız. emir subayım filan şey yapmıştır diyor. eğer bana bir yerden e-maille filan gelmişse o da bilgisayarımı düzenlemiştir diyor.
 
yaşar büyükanıtın baldızı kocasını öldürmüş ve bütün bu adli işlemler, şeyde. insanların bilgisayarlarında. yaşar büyükanıtın eşi kiminle samimiymiş. salak ne gerek var."
 
Arıkan, YAŞ'ta korgenerallik rütbesi bekliyor
 
Ses kaydı internete düşen Genelkurmay İKK Daire Başkanı Tümgeneral Muharrem Mutlu Arıkan, tümgeneralliğe 2006 yılı YAŞ toplantısında yükseldi. Aynı yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı İKK Başkanlığı'nı yaptı. 2008 yılında ise Genelkurmay Başkanlığı İKK ve Güvenlik Daire Başkanlığı görevini üstlendi. 2010 yılı Ağustos Şurası'nda 4 yıllık tümgenerallik süresi dolduğu için korgenerallik sırasını beklemeye geçti. 14. sıradan girmesine rağmen korgenerallik bekleyen Arıkan'a kor rütbesi verilmedi ve temdit edildi. Böylece tümgenerallik görevini halen sürdürüyor. Arıkan önümüzdeki Ağustos şurasında da korgeneral olabilmek için listeye girecek.
 
Darbe buluşmalarının adresi: KENT OTEL
 
3. Ergenekon iddianamesinin ek delil klasörlerine yansıyan Tümgeneral Erdal Şenel'in ifadelerine göre Kent Otel'de yapılan toplantılara bugüne kadar emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Mehmet Şener Eruygur, gazeteci Emin Çölaşan ile eşi Tansel Çölaşan, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazeteci Mustafa Balbay, Mümtaz Soysal, Engin Aydın, Yücel Yener ve emekli subaylar katıldı...
 
Ergenekon savcıları tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Tümgeneral Erdal Şenel, oteldeki toplantıların 2009 yılına kadar sürdüğünü de söyleyerek, kendisinin 2008 yılında katılmamaya başladığını söylemişti. Öte yandan Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 12 Kasım 2010 tarihinde verdiği ara karar gereği Emniyet ve Kent Otel'den gelen cevaplarda, toplantı masraflarının Başkent Üniversitesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bağlı olduğu Yenigün Haber Ajansı'na fatura edildiği ortaya çıkmıştı.
 
Toplantılar Patalya Otel'de
 
Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın rektörlük yaptığı Başkent Üniversitesi'nin oluşumu olan Patalya Otel, Ergenekon Soruşturmasının sanıklarından gazeteci Güler Kömürcü'nün ifadelerinde de yer almış ve Kömürcü "Söz konusu toplantı Haberal'ın davetiyle Patalya otelinde seçim öncesinde gerçekleşti ve bir diyalog grubu oluşturuldu" demişti.
 
Buradaki toplantılara da Kamran İnan, Mehmet Haberal, Şükrü Sina Gürel, Ali Ilıksoy, Sadi Somuncuoğlu, Yaşar Okuyan, İzzettin Doğan, Hurşit Tolon, eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ın da aralarında olduğu bazı isimlerin katıldığı ileri sürüldü.
 
'Para için yaptım' dedirtemedik
 
Tümgeneral Arıkan, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat konusunda Yarbay Mustafa Dönmez'den yalan ifade vermesini istediklerini de itiraf ediyor. Arıkan, 'Mühimmatı satmak için sakladığı'nı söylemeye zorladıkları Yarbay Mustafa Dönmez'le ilgili hakaret dolu sözler ediyor:
 
"Yani şey, Mustafa Dönmez falan var, adam kilit, konuşmuyor. Ulan (...) söyle deki, "ben bunu işte ticari maksatla yaptım, menfaat, para, silah satacaktım, onu satacaktım, bunu satacaktım," söyle, onu da söylemiyor. Tabii, bütün bu olayların içerisinde, Ergenekon'a terör örgütü diyebilmeleri için olayın içinde şiddet ve cebir olması lazım, bir faaliyet olması lazım, bugüne kadar bunları bulamıyorlardı, ama son iki üç dalgada, bu Mustafa Dönmezler çıktı."
 
MÜHİMMATI KALDIRIN EMRİ
 
Poyrazköy'de muhimmat ele geçirilmesi öncesi bir kısım deniz kuvvetleri mensubuna yazı yazarak 'mühimmatı kaldırın' dediğini itiraf eden Arıkan, 'herşeyimiz tamam, bir sıkıntımız yok' cevabı aldığını anlatıyor: "Denizciler Poyrazköy'de mühimmatı yazıma rağmen kaldırmadı, "eksiğimiz yok" diye bize yazı bile gönderdiler, sonrada beni suçlamaya kalktılar. Daha önceden bunlara müdahildik, onlara dikkat edin, şunları yapın, bak şurda silah var, bak burda mühimmat vardı. Bana cevaplar geldi, işte "hiç bir silahımız eksik değildir, hiç bir mühimmatımız eksik değildir". Şak diye önlerine koydum. Buyrun dedim, ben göndermişim, karşılığında bana cevap gelmiş; "herşeyimiz tamam, bir sıkıntımız yok" diye."
yenişafak