CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren Prof. Dr. Haberal'a ''geçmiş olsun'' ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hamzaçebi, Prof. Dr. Haberal'a yoğun bakımda 1-2 dakikalık çok kısa bir ziyarette bulunduğunu belirterek, bunun dostluk, dayanışma ve ''geçmiş olsun'' ziyareti olduğunu söyledi. Haberal'ın ''yarın anjiyo olacağını'' ifade ettiğini belirten Hamzaçebi, ''Şu anda yoğun bakımda, sağlık durumu ciddi... Sonuçta ne olacağı anjiyo ile ortaya çıkacak'' diye konuştu.

Hamzaçebi, Mehmet Haberal gibi gözaltına alınan diğer rektörler ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan gibi Türkiye'nin modernleşmesi projesinde sembol sayılan isimlerin bu muameleye maruz kalmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek şunları kaydetti:

''Kamuoyuna inandırıcı deliller hiçbir zaman ortaya konulmamıştır. Kamuoyu daima şüphe ve tereddüt içerisindedir. Son operasyonla yapılan tutuklama ve gözaltılar hiçbir inandırıcılığı olmayan, hiçbir delile dayanmayan gözaltılar olarak toplumda değerlendirilmektedir. Umuyorum Türkiye'de hukuk, hakimler bu sorunun üstesinden gelecektir. Türkiye aydınlık günlere kavuşacaktır.''

Hamzaçebi, bir gazetecinin sorusu üzerine Haberal'ı moral olarak iyi bulduğunu, ancak sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle daha çok kendi sağlık durumuna yoğunlaşmış durumda olduğunu kaydetti. Akif Hamzaçebi'ye, açıklamasının ardından enstitü önünde bekleyen bazı vatandaşlar da Haberal'ın sağlık durumu ve morali hakkında sorular sordu.

BAKAN ÇAKAN'DAN ZİYARET
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çakan, Haberal'ın çok yakın aile dostu olduğunu, gerek Haberal'ın, gerekse ailesinin bugüne kadar demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin hep yanında olduğunu, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünün daima yanında yer aldıklarını söyledi.

Mehmet Haberal'ın tıp dünyasında mucizeler yarattığını dile getiren Zeki Çakan, ''Mutlaka hukuk çerçevesi içinde gerçek ortaya çıkacak ve sayın Haberal hak ettiği yerde olacaktır. Ben kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletmek üzere geldim. Savcı izin verdi. Kendisiyle de görüştüm. Morali son derece bozuk. Sağlık durumunu çok iyi görmediğimi, ama mutlaka bunu da atlatacağını belirtmek istiyorum'' diye konuştu. Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı ayrıca Transplantasyon Derneği Başkanı Richard Fisselrate ile derneğin eşbaşkanı Oğuz Söylemezoğlu da ziyaret etti.

Gazeteport