TRT'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde adaylar arasında eşitsiz bir tutum takındığı eleştirilerine RTÜK'ten yanıt geldi. RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, TRT'nin cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili yayınlarına yönelik eleştirilere "Medya haber değeri peşindedir. Bir konunun haber değeri varsa o adayın o sözlerinden alır ama haber değeri, niteliği yoksa adayların bazı konuşmalarını almayabilir" dedi. Seçim sürecinin 29 Haziran'da başladığını hatırlatan Fendoğlu, "Bu tarihten 10 Temmuz'a kadar TRT Haber'in yayın akışında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına verilen sürenin 559 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu'na verilen sürenin 137 dakika, Selahattin Demirtaş'a verilen sürenin de 18 dakika olduğunu görüyoruz" diye konuştu. 

MUTLAK EŞİTLİK YOK 
Mutlak eşitliğin dünyanın hiçbir yerinde mümkün olmadığını ifade eden Fendoğlu şunları kaydetti: "Medya haber değeri peşindedir. Bir konunun haber değeri varsa o adayın o sözlerinden alır ama haber değeri, niteliği yoksa adayların bazı konuşmalarını almayabilir. Adaylardan biri sadece genel başkan, diğeri sadece cumhurbaşkanı adayı ve adaylardan biri de hem aday hem başbakan aynı zamanda da genel başkan, üç özelliği var. Biz adayları sadece cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili mi değerlendireceğiz? Yoksa, Başbakan her gün medyanın peşinden gittiği bir insan... Sayın Başbakan'ın medyaya çıktığı süre ile diğerlerinin eşit olmasını biz arayabilir miyiz? Parlamenter sistemlerde başbakan çok öneml... Bir de konuşmalar... Başbakan tarafından verilen mesajlar, başbakanlıkla ilgili de oluyor. Türkiye'nin mevcut yönetimiyle ilgili ve Başbakan'ın görüşlerini de açıklıyor cumhurbaşkanlığı adaylığının dışında. Fırsat eşitliğinde bunun nazara alınması gerekiyor." 

TRT MECBUR DEĞİL 
TRT'nin her adaya eşit süre tanımak gibi mecburiyetinin mevzuatta bulunmadığını da belirten Fendoğlu, TRT Haber'in yayınlarına ilişkin bir raporu YSK'ya sunduklarını bildirdi. TRT 1, TRT Haber, TRT Şeş ve TRT Türk'teki söz konusu yayınları da incelediklerini bildiren Fendoğlu, "Sayın Demirtaş'ın etkinliklerine TRT Haber'de hiç süre verilmediği söyleniyor fakat 18 dakika verilmiş. Sayın İhsanoğlu'na 3 dakika verilmiş deniyor ancak 137 dakika verilmiş" dedi.