Türk sinemasının efsanelerinden, Rıfat Ilgaz'ın en önemli eseri “Hababam Sınıfı”nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, 5 yıllık restorasyon çalışmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenevi ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere yeniden hizmete açılacak.

Açılışın ardından hem Hababam Sınıfı'na ev sahipliği yapmış olan bu tarihi mekan hem de Hababam Sınıfı canlanmış olacak.

354 dönüm arazi üzerinde Validebağ Tesisleri içinde bulunan ve 1916 yılından bu yana eğitim amaçlı kullanılan Adile Sultan Kasrı, 1975 yılında “Hababam Sınıfı”na ev sahipliği yaparak herkesin merak ettiği bir mekan haline dönüştü.

Hababam Sınıfı Müzesi olarak da kullanılan Adile Sultan Kasrı, yıprandığı için 2005 yılında restorasyona alındı. 157 yıllık tarihi bina, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yenilenmiş yüzüyle öğretmenevi ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere yeniden hizmete açılacak. Kasrın açılışına “Hababam Sınıfı”nda rol alan oyuncuların da katılması bekleniyor.

Validebağ Öğretmenevi Müdürü Meral Veziroğlu, öğretmenevi ve kültür merkezi olarak hizmet verecek tarihi yapının, restorasyon çalışması nedeniyle bir süre kapalı tutulduğunu söyledi.