Nazilli"de 1.'si düzenlenen Bahar Şenliklerinde en güzel köpek yarışması düzenlendi. Yarışmada köpek sahipleri büyük heyecan yaşadı. Köpeklerinin en güzel köpek olarak seçilmesi için ter döken köpek sahipleri, yoğun bir gün geçirdi.
Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Nazilli Şubesi ile Nazilli Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği DOHAYKO 1. Bahar Şenliği Nazilli Sümer Park"ta yapıldı. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız"ın da izlediği şenliklerde İzmir, Denizli, Kuşadası, Yenipazar, Nazilli ve çevresinden onlarca köpek yarışmalara katıldı. 8 kategoride düzenlenen yarışmalarda; Nazilli"den Veli Şirin"in köpeği Ice en güzel erkek köpek, Nazilli"den Tuğba Haser"in köpeği Vera en güzel dişi köpek, Nazilli"den Erdinç Karakaş"ın köpeği Diago en güzel yavru erkek köpek, Nazilli"den Ferah Mavi"nin köpeği Zeytin en güzel yavru dişi köpek, Nazilli"den Ayşe Sanhan"ın köpeği Gölge en güzel gözlü köpek, Nazilli"den Gizem Arıcan"ın köpeği Paşa en güzel tüylü köpek, Nazilli"den Recep Küp"ün köpeği Panda en güzel kuyruksallayan köpek ve son olarak yine Nazilli"den yarışmaya katılan Fatma Aydın"ın köpeği Zeytin en güzel av köpeği seçildi.
Yarışmayı izlemeye gelen yüzlerce hayvan severin tezahüratları altında tanıtılan köpekler, 5 kişilik jüri üyelerinin oylarını almak için kıyasıya yarıştırıldılar. Sahiplerine zaman zaman zor anlar yaşatan birbirinden güzel köpekler, gün boyu süren yarışmanın ardından madalyalarını ve katılım belgelerini aldılar.
DOHAYKO Nazilli Şube Başkanı Bircan İnce, ilkini gerçekleştirdikleri Bahar Şenliğinin bekledikleri gibi hayvan severlerden büyük ilgi gördüğünü ifade etti. İnce “Toplumumuzun dikkatini sokak hayvanlarına çekmek için bu şenliği düzenledik. Nazilli Belediyemizin de desteği ile şenliğimiz çok güzel oldu. Dereceye giren ve katılan tüm köpeklerimiz katılım belgesi aldılar. Hayvanları sevmek ve korumak açısından bu tür şenliklerin devamını getireceğimizi belirtirken, ikinci şenliğimizin kedi güzellik yarışması olacağını duyurmak istiyorum” dedi.