Kozmetik marketlerde satılan yumuşak tüylü vücut fırçalarını bilirsiniz. Hemen bu fırçalardan bir tane edinip özellikle duş öncesinde ayaklardan başlayarak yukarı doğru dairesel hareketlerle vücudunuza masaj yapın. Böylece kan dolaşımını hızlandırmış olacaksınız.
İster kuru, ister nemli bir iklimde yaşayın; özellikle saç diplerinize ekstra özen göstermelisiniz.
Kepeksiz ve mantarsız bir saç derisi için haftada bir kere saçlarınızı elma sirkesi ile durulayın.
Kirpik kıvırma aletini; kullanmadan önce saç kurutma makinesi ile ısıtın. Daha sonra kirpiklerinizi kıvırın. Sıcaklık, kirpiklerinizde daha kolay ve uzun süreli sonuç elde etmenizi sağlayacak.
Sabah evden çıkmadan önce uyguladığınız eyeliner'ın gün içerisinde dağılmasından şikayet ediyorsanız, eyeliner'ın üzerine ıslak kulak çubuğu ile aynı tonda göz farı sürün.
Uzun süredir kullanmadığınız ojeniz donarak katılaşıp kullanımı zorlaştıysa, bu durumu bir damla oje ya da aseton damlatarak bir süreliğine giderebilirsiniz.
Uzun bir yürüyüşün ya da yoğun bir günün ardından ayaklarınıza lüks bir keyif yaşatın. Ilık suyun içerisine birkaç damla güzel kokulu yağ damlatın ve kabın dibine de çakıl taşları yerleştirin. 15 dakika ayaklarınızı bu çakıl taşlarının üzerinde gezdirerek masaj yapın.
Güzelliğinizi ölümsüzleştirecek en önemli şey, egzersizdir. Günlük işlerinizin arasında yalnızca 15 dakikanızı egzersize ayırın. Dans etmek, yüzmek, yoga ya da pilates yapmak sizin seçiminiz.
Saç fırçanızın üzerine sevdiğiniz parfümden sıkın ve saçlarınızı tarayın. Rüzgarla burnunuza gelecek bu koku, etrafınızdakileri büyüleyecek.
Cildi düzenli bir şekilde ölü derilerden arındırmak hücre yenilenmesini destekler. Esmer şeker ve bal ikilisiyle cildinizi ölü derilerden arındırabilirsiniz.
Al Pacino'nun oydığı 'Kadın Kokusu' filmini izlediyseniz, güzel bir parfüm seçiminin önemini bilirsiniz. Parfümünüzü boyun ve bileklerdeki nabız bölgelerine sıkarak kokunun her kan pompalanışında etrafa yayılmasını sağlayabilirsiniz.