İrem'in kayıtlarda evli gözüktüğünü söyleyen anne Yasemin Çelikörs 14 yaşındaki yüzde 52 oranında özrü bulunan kızının Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan gelen yazıda evli olduğu ve eşinin SSK kaydığı bulunduğu gerekçesiyle aylık bağlanmayacakları şeklinde cevap geldiğini söyledi.

Mevlana İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan ve doğduktan bir hafta sonra yüzünde oluşan kılcal damar uru (Hemanjion) hastalığı nedeniyle ağzı, burnu, kulağı ve gözü eriyen İrem Çelikörs yapılan tüm müdahelelere rağmen sol gözünü kaybetti. İstanbul'da özel bir hastanede (Göztepe Özel Hastanesi)'nde 3 kez ameliyat olan ve gözüne protez takılan 14 yaşındaki İrem'in ailesi özürlü maaşı alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na başvurdu. Yapılan muayenelerinde yüzde 52 oranında özür raporu verilen İrem Çelikörs'e Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Pirimsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Sosyal Yardımlar Dairesi Başkanlığı'ndan akıllara durgunluk verecek bir cevap geldi.

KAYITLARDA EVLİ GÖZÜKÜYOR Ailenin özürlü maaşı almak için yazdıkları dilekçenin cevabı üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan gelen cevapta ise: "Kocaeli Kaymakamlığı ve Valiliği saymanlığında 18.12.2009 ve 83 sayı ile geçen belgelerinizin kurumumuzca yapılan incelemesi sonucunda eşinizin SSK kaydı olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla anılan kanunun 1. maddesinde belirtilen muhtaç olma koşulunun taşımadığınızdan tarafınıza aylık bağlanmasına imkan bulunmamaktadır. Ancak halen sosyal güvenlik kurumuna tabi değil ve muhtaç iseniz balı bulunduğunuz kaymakamlığa, valiliğe başvurularak 2022 sayılı kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 14. maddesine göre yeniden düzenlenecekbelgelerin gönderilmesi halinde durumunuz aylık bağlanması yönüyle incelenebilecektir " şeklinde yazılı cevap geldi.

ÇOK BÜYÜK YANLIŞLIK YAPILDI Kızının yüzde 52 oranında özrü bulunduğunu söyleyen ve özürlü maaşı alabilmek amacıyla başvuruda bulunduklarını söyleyen Yasemin Çelikörs, "Özürlü maaşı alabilmek amacıyla evraklarını düzenledik. Oturduğumuz muhitteki kaymakamlığına başvurduk. Kızım heyete girdi ve raporlar çıktı. Onaylandıktan sonra Ankara da 4-5 ay beklendi. Bize gelen cevapta ise kızım evli olduğu ve eşinin sigorta kaydı olduğu gerekçesiyle özürlü maaşı bağlanamadığı şeklinde yazı geldi. Çok büyük yanlışlık yapıldığını düşünüyorum. Benim kızım 14 yaşında ve evli değil. Çok şaşırdık Şimdiye kadar kızımın ameliyat olması gerekiyor. Estetiğin dışında burnundan nefes almakta zorlanıyor. Malesef özürlü maaşı da alamıyor kızım. Zor durumdayız ve yetkililerin biran önce bize sahip çıkmasını istiyoruz." dedi.

b GÜZELLEŞMEK İSTİYORUM Estetik ameliyat yapılarak biran önce güzelleşmek istediğini söyleyen İrem Çelikörs, "Nefes almakta zorluk çekiyorum. Bazen zorlanıyorum. Okuyup öğretmen olmak istiyorum. Biran önce de estetik ameliyat olup daha da güzelleşmek istiyorum. " dedi.