Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), ''Güzel ve Çirkin'' adlı müzikal çocuk oyununu izleyicisinin beğenisine sunacak.

Dekoru Aytuğ Dereli'ye, kostümleri Ceren Karahan'a ve ışık düzeni Hakan Özdemir'e ait oyunda, Nur Yazar, Tuncay Aynur, Ozan Çobanoğlu, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Ferdi Dalkılıç, Özlem Özkan, Nevra Sayar, Gonca Kunduzcu, Selin Genç, Çağatay Eker, Canan Kalkır ve Duygu Biçer rol alıyor.

Işıltılı şatoda yaşayan bir prensin, yaşlı bir dilenci kadın tarafından çirkin bir yaratığa çevrilmesinin ardından, çirkin prensin, elindeki sihirli gülün son yaprağı dökülene kadar kendisini sevecek bir kızı bulması gerektiğini anlatan oyun, 1 Ekim Cumartesi günü saat 19.30'da ve 2 Ekim Pazar günü 14.00'da KDT sahnesinde minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

-''KONYA 8. ULUSLARARASI MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ''-

Konya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Mevlana'nın doğumunun 804. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Konya 8. Uluslararası Mistik Müzik Festivali'' kapsamında, 1995 yılından itibaren katıldığı festivaller ve konserler ile adını tüm dünyaya duyuran Parissa, Fars Klasik Müziği konseri verecek.

Festival konserinde Parissa'ya, İran vurmalı sazların en büyük ustalarından biri olan Madjid Khaladj eşlik edecek.

Festival yarın Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun, Türk Tasavvuf Müziği ve Sema Ayini ile son bulacak.