CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, 2004 seçimlerinde eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın seçimi kaybetmesi için kendisiyle görüştüğünü ileri süren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey'e `Siyasi travesti' benzetmesi yaptı. Ağyüz, "Asım Güzeldişli'yi son kez tartışmaya çağırıyorum. Bu Dişli olayının üçüncü halkası Gaziantep'te doğmuştur. Daha da devam edeceği kaygısını taşıyorum" dedi. Ağyüz ayrıca bir protokol gündeme getirerek, Başkan Güzelbey'in aile mensuplarının çıkar sağladığını ileri sürdü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in dün düzenlediği basın toplantısında, "Ben milletvekili Yaşar Ağyüz'e sadece bir soru sormak istiyorum. 28 Mart 2004 seçimlerinde sizin belediye başkanınız olan Celal Doğan'ın seçimi kaybetmesi için benimle görüştünüz mü, görüşmediniz mi? Sayın Celal Doğan'la ilgili bir takım açıklamaları, kimlere kimler vasıtasıyla nasıl ulaştırdınız?" soruları yöneltmiş ve "Ben de Başbakan gibi Ağyüz'e bir hafta süre veriyorum. Açıklamazsa önümüzdeki hafta ben açıklayacağım" demişti.

Bu açıklamaların ardından bugün basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Yaşar Ağyüz, son günlerde özellikle Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hedef şaşırtma, gündem değiştirme girişimlerinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından da tekrarlandığını söyledi. Ağyüz, Güzelbey ile MÜSİAD üyesi işadamı Eyyüp Göymen arasında 700 bin YTL'lik bağış protokolüne gönderme yapıp, "İmar rantları protokolle sağlanır olmuştur. Dünyanın hiçbir ülkesinde belediye başkanı mal sahibiyle protokol yaparak `şu hakkı vereceğim' dememiştir. Bu kadar cahil olduğunuzu tahmin etmiyorum. Büyükşehir Belediyesi meclislerinde şartlı bağışlar belediye meclisi kararı olmadan alınamaz. Ortada belediye meclis kararı yok. Sadece Asım Güzelbey'in protokolü var. Peki bu 700 bin YTL'nin altında başka alışverişler olduğunu düşünmek bizim hakkımız değil mi? Belki başka alışverişler olmuştur. O kavşak denilen yerde bugün 100 lira eden yeri siz 2 milyar metrekaresine çıkayorsanız bunun arkasında şüphe beklemek araştırmak hakkımız değil mi?" dedi.

SİYASİ TRAVESTİ BENZETMESİ

Basın toplantısında, Gaziantep'teki yolsuzluk iddialarının peşini bırakmayacaklarını belirten Ağyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey'in ANAP kökenli olduğunu ve kendisine Celal Doğan'ı ihbar ettiği yolundaki iddiaları nedeniyle kınadığını belirterek şunları söyledi:

"Bana bu gerçek dışı suçlamayı yapan insanı yalancılıkla, sahtekarlıkla namertlikle itham ediyorum. Bu üslup, bu tavır bana yakışmaz. Ben CHP'yi, onurunu her zaman şerefimle taşıdım. Bazı siyasetçiler gibi parti değiştirerek ANAP'tan AKP'ye transfer olarak çıkar sağlayan siyasi travestilerden de değilim. Ama beni hiçbir güç bu mücadelemden yıldıramaz. Ekim başında açılacak parlamentoda bu konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını sağlayacagız. Bunun peşini bırakırsak biz vebal altında kalırız. Son kez uyarım seçime çeyrek kala bırakın istifa edin kentin önünü açın. Partisiyle, sivil toplum kuruşları ile muhalefiyle, yerel ve ulusal basınla kavgalı bir belediye başkanı nerede görülmüştür? İşçileri günlerdir kapı önünde direniş yapıyor. Buna `Müslüman'ım' diyen insanın yüreği dayanmaz. Beylerbeyi'nde TOKİ konutlarında yaşayan insanlar okul ve sağlık ocağı istiyor. `Ben mi sizi davet ettim buraya?' diyor. Böyle bir belediye başkanı Gaziantep'e yakışmıyor."

YENİ PROTOKOL İDDİASI

Toplantı sırasında basın mensuplarına, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile 5 varisinden 4'ü Güzelbey soyadlı olan kişiler arasında imzalanan protokolü dağıtan Yaşar Ağyüz, bu konuda da şu iddiada bulundu:

"Devlet Hastanesi karşısında 5 tane dükkan, otopark yapılmış. Hepsi Güzelbeyler'e ait. `Önce buraya dükkan hakkı verin, biz de yola giden kısmına istimlak bedeli istemeyiz, bir de arsa sahiplerine 100 milyar da yardım edin' deniliyor protokolde. Asım Güzelbey de altını imzalıyor. Bu aile çıkarı değil midir? Biz bunu daha çok çıkartabiliriz. Bugüne kadar kişiselleştirmek istemedik. Kurumsallaştırmaya çalıştık. Bugüne kadar yaptığı usulsüzlükleri kamuoyu önünde tartışmaya çağırdım, gelmedi. `Asım Güzeldişli'yi son kez tartışmaya çağırıyorum. Bu Dişli olayının üçüncü halkası Gaziantep'te doğmuştur. Daha da devam edeceği kaygısını taşıyorum."

Başkan'ın oğlu ili ilgili iddia

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, daha önce merkez Şahinbey İl Belediye Başkanlığı görevini yaptığını da hatırlatarak, "Bütün evraklar ellerinde. Celal Doğan hakkında bulabilecekleri de varsa bulabilirlerdi, benim hakkımda da. Batalhöyük'te parkı yapan Loftus firması ile oğlununuzun ve danışmanınızın ne ilişkisi var? İzmir'de oturan oğlunuz Gaziantep'e neden geldi de Loftus firmasıyla aynı iş merkezinde, aynı katta yer tuttu? 5 milyar sermayeli şirkete 20 trilyon tutarındaki ihaleyi verdiniz? İhaleye niye tek firma girdi? Bunları bilmek istiyorum?" diye sordu.

Güzelbey'in Gaziantep'in 5 yılını çaldığını iddia eden Yaşar Ağyüz eleştirilerini şöyle devam ettirdi:

"Asım Güzelbey de siyasi onur siyasi haysiyet, kişisel onur var ise bugün görevinden istifa eder. Bu kadar yolsuzluk batağına batmış çevresiyle kirlenmiş olan bir insan, Gaziantep'i temsil edemez. Siz ve çevreniz yolsuzluklarla cebinizi doldurmaktan başka bir iş düşünmüyorsunuz. Biz sizi ANAP'tan tanırız. ANAP İl Başkanı iken hastane ruhsatını nasıl aldığını biliriz. Ruhsatı aldıktan sonra siyasi yandaşlarına nasıl sattığını biliriz. Onun için Asım Güzelbey bizi konuşturma. Kendisi olayı kişiselleştirmediği takdirde kişisel boyutunu tartışmayacağım. Ama döküldüğü takdirde hodri meydan. Antep tabiriyle altta kalanan canı çıksın." VATAN