Meme bakımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri; doğru sutyen seçimidir. Medical Park Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sıdıka Kurul; meme estetiği ve sutyen seçimiyle ilgili soruları yanıtladı: 
 Türk kadınının meme bakımında yaptığı hatalar sizce neler? 
Biz vücudumuza özen göstermediğimiz gibi; memelerimize de bakmıyoruz. İnsan spor yaparak ve iyi beslenerek vücuduna bakar. Bunları yapmayan, memelerine de iyi bakmamış olur. 
 Meme bakımında nelere dikkat etmek gerekir? 
Her şeyden önce doğru sutyen kullanılmalıdır. Bu, göğüslerin sarkmasını önemli ölçüde engeller. Doğru bir sutyen giyilmesi, egzersiz yapılması, göğüs kafesi kaslarının güçlendirilmesi ve nemlendirici kullanılması da meme bakımında önemlidir. 

SUTYEN BEDENİ SARMALIDIR 
 Türk kadını doğru sutyen kullanıyor mu? 
Hayır, kullanmıyor. Hastalarla ilgili gözlemlerim; henüz sutyenin ayakkabı gibi algılanmadığı yönünde... Nasıl değişik kalıp ve numaralar denendikten sonra ayakkabı alınıyorsa, bu kriterler sutyen seçiminde de geçerli olmalı. 
 Doğru sutyen nasıl olmalıdır? 
Sutyenin; memeleri gövdede taşıması gerekiyor. Bütün ağırlık omuzlara verilirse; omuzlarda ağrı olur. Sutyenin bedeni iyice sarması gerekiyor ki; meme ağırlığını gövde taşısın. Sutyen alırken öne doğru eğilip memelerin sutyen içine girip girmediğini kontrol etmeniz gerekiyor. Askısız sutyenlerde ise, memeleri taşıyan göğüs duvarıdır. 

KUP ÖLÇÜSÜ DEĞİŞİKLİR GÖSTERİR 
 Sutyenin ölçüsü nasıl belirlenmeli? 
Her şeyden önce kup'lu sutyen kullanmayı öğrenmeliyiz. Göğüs kafesinin çevresi 75 santimetre olan her kadın, 75 beden sutyen giyer. Ancak, göğüs kafesi çevresi 75 santimetre olan kadınların meme büyüklükleri, birbirinden farklıdır. Bu fark kup olarak ifade ediliyor. Sutyen alırken iki ölçüye bakacaksınız; beden ve kup ölçüsü. Beden ölçüsü göğüs kafesi çevresiyle; kup ölçüsü ise meme büyüklüğüyle ilgilidir. Kendiniz bu ölçüleri tespit edebildiğiniz gibi, iç çamaşırı satılan mağazalarda da size yardımcı olurlar. 
 Her modelde kup ölçüsü aynı mıdır? 
Hayır, markaya ve modele göre değişebilir. Sutyeni deneyerek almak şarttır.