2011 rakamlarına göre Türkiye’de 230 bin polis görev yaparken özel güvenlik görevlisi sayısı ise 214 binin üzerine çıktı. Sertifika alan özel güvenlik görevlisi sayısı 858 bin 773, kimlik alan özel güvenlik sayısı ise 586 bin 158 Türkiye’de özel güvenlik sektörü 2 milyar euronun üzerinde büyüklüğe ulaşırken özel güvenlik görevlisi sayısı da neredeyse polis sayısını yakaladı.

Vatan Gazetesi'nin haberşne göre 2011 rakamlarına göre Türkiye’de 230 bin polis görev yaparken özel güvenlik görevlisi sayısı ise 214 binin üzerine çıktı.

Amerika, Avrupa ve Asya’da 51 ülkede güvenlik hizmeti veren ve 7.2 milyar euro cirosu olan Securitas’ın Avrupa Başkanı Bart Adam’ın katıldığı toplantıda paylaşılan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı 2011 verilerine göre, özel güvenlik için faaliyet izni belgesi verilen şirket sayısı 1.387, sertifika alan özel güvenlik görevlisi sayısı 858 bin 773, kimlik alan özel güvenlik sayısı 586 bin 158, mevcut özel güvenlik görevlisi sayısı ise 214 bin 69 oldu.

‘PAZARA İNANIP GİRDİK’

Securitas Avrupa Başkanı Bart Adam, 2011 yıl sonu itibarıyla yüzde 24’lük organik büyüme payıyla Avrupa 2’ncisi olan Securitas Türkiye’nin grup içinde örnek gösterilen bir ülke olduğuna dikkat çekti. Securitas’ın Türkiye özel güvenlik pazarına inanarak girdiğini belirten Adam, “Türkiye özel güvenlik sektöründe elde ettiğimiz başarılar haklı olduğumuzun kanıtıdır” dedi.

Securitas Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu ise Securitas Türkiye bünyesinde istihdam edilen 9 bin kişilik kadronun; enerji, denizcilik, havacılık ve madencilik gibi güvenlik sektörü adına önem taşıyan sektörlerdeki segmentasyonunu güçlendirdiğini belirtti. 

Kösereisoğlu, “Securitas Türkiye bünyesinde, çalışanların hem güvenlik sektörüne hem de hizmet sundukları sektörlere ilişkin yenilikleri takip edebilmesi ve kendilerini geliştirebilmesi adına devamlılığı sağlanan bir eğitim süreci var. Güvenlik sektöründeki lider konumumuzu derinlikli ürün ve hizmet anlayışımıza borçluyuz. Söz konusu ürün ve hizmetleri geliştirebilmek adına Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyor, daima sektörün bir adım ilerisinde olmak için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

20 SEKTÖRDE 400 ŞİRKETE HİZMET

Securitas 1934 yılında bir güvenlik şirketi olarak İsveç’te kuruldu. Kısa süre içerisinde İsveç’teki küçük güvenlik şirketlerini almaya başlayan firma, 1972’de tüm şirketleri Securitas çatısı altında topladı.

- Securitas’ın 2011 cirosu 7.2 milyar euro olurken aynı dönemde dünya genelinde 19 şirket satın aldı. 

- Telekomünikasyondan finansa 20 farklı sektörde 400’e yakın kuruluşa güvenlik hizmeti sunan Securitas Türkiye, 76 ilde 9 bin personel istihdam ediyor. 

- Türkiye pazarına 2006 yılında giren şirket aynı yıl DAK Güvenlik ve KARE Güvenlik’i satın aldı.

- Avrupa’da hizmet verilen 22 ülke arasında 9’uncu sıraya yükselen Securitas Türkiye, 2012’de yüzde 12 büyüme hedefliyor.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi