Uğradığı silahlı saldırıcı sonucu başından vurulan İbrahim Tatlıses"in kaldığı hastaneye gelen suikast ve bomba ihbarları, emniyeti alarma geçirdi. Hastane ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

İBRAHİM Tatlıses"in yattığı Acıbadem Hastanesi"ne gelen suikast ve bomba ihbarları, emniyet güçlerinin güvenlik önlemlerini artırmasına sebep oldu. Basın mensupları için hastane bahçesine kurulan büyük çadır kaldırıldı, haberciler daha küçük bir çadıra alındı. Çevik Kuvvet de artık Tatlıses hayranlarının hastane bahçesinde beklemesine izin vermiyor. Ayrıca hastane girişlerinde de çantalar titiz bir şekilde aranmaya başlandı.

Artık daha rahat iletişim kuruyor

İbrahim Tatlıses cephesinden sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu da dün yaptığı açıklamada, Tatlıses"in çok daha kolay iletişim kurabilir duruma geldiğini belirtti. Sabah saatlerinde Tatlıses"in muayenesinin yapıldığını ifade eden Çuhadaroğlu, “Tatlıses"in daha kolay iletişim kurabilir durumda olduğu görüldü. Başlangıçtan bu yana dikkatle izlenen kafa içi basınç ve beyin elektriksel aktivitesinde olumsuz bir değişim gözlenmemektedir. Tatlıses"in fizik tedavi uygulamaları devam etmektedir” dedi.

AİLE FERTLERİ EVLERİNE DÖNDÜ

Tatlıses"in gece boyunca yapılan izleniminde de bir sorunun saptanmadığını kaydeden Çuhadaroğlu, olaydan bu yana hastanede kalan aile fertlerinin sabah itibariyle evlerine döndüğünü, ziyaret kısıtlaması devam ettiği sürece, aile fertleri ve sevenlerinin hastane yönetimi tarafından düzenli olarak bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi.

Gittiğimde uyuyordu

İbrahim Tatlıses"i altı gündür tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi"nde dün de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günay, yurtdışında olduğu için ziyarete daha önce gelemediğini söyledi:

“Birkaç gündür Sayın Başbakan ile yurtdışındaydık. Önceki gün Çanakkale"deydim. İstanbul"a yeni geldim. Bu çok feci bir saldırı. Bir insana, bir değerli sanatçıya yapılmış olması fecaati daha da artırıyor. Neyse ki bugün güzel haberler aldık. Başhekim, sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Bu hepimiz için güzel bir gelişme. İbrahim Tatlıses, benim değer verdiğim, çok sevdiğim, saydığım bir arkadaşım ve ülkemizin çok değerli bir sanatçısı. Türkiye"den, Ortadoğu"dan, Avrupa içlerine kadar çok geniş bir hayran kitlesi, beğeniyle dinleyenleri var. Sanırım saldırının olumsuz izlerini fazla gecikmeden atlatacağız.” Günay, Tatlıses"i görüp görmediği sorusuna da “Evet gördüm ama uyuyordu. Uyandırmak istemedim. Çünkü sabah saatlerinin uykuya daldığı an olduğunu söylediler” diye yanıt verdi.