Hollandalı hoca gönderildiği takdirde 5 kuruş alamayacak. Temmuz ayına kadarki maaşlarının toplamı olan 2,5 milyon euro ile Milli Takım’a veda edecek.

A Milli Takım sahasında Hırvatistan'a 3-0 mağlup olarak Avrupa Şampiyonası'na gitme şansını büyük ölçüde kaybederken, hedefte teknik direktör Guus Hiddink var. Federasyon'un Hollandalı hoca ile yolları ayırmayı planladığı iddia edilirken sır gibi saklanan Hiddink'in sözleşmesinin detaylarına ulaştık. Tecrübeli çalıştırıcının imza attığı dönemin etkili bir yönetim kurulu üyesi "Çok fazla bilgi kirliliği var. Kesinlikle abartıldığı gibi değil. İmzalanan sözleşmede tazminat maddesi yok. Temmuz ayına kadar maaşların toplamı 2,5 milyon euroyu geçmiyor. Eğer hoca ile yollar ayrılırsa Hiddink bu rakam ile ülkesine döner. Kendisinin yıllık kazancı da 4 milyon euro" açıklamasını yaptı.

Hukukçu bile bilmiyor!

Hiddink'in sözleşmesi yapıldığında o dönemin de hukuk sorumlusu olan Yunus Egemenoğlu'nun bu anlaşmanın içeriğinin bilmediği ortaya çıktı. Detaylardan sadece başkan Mahmut Özgener, başkanvekili Lütfi Arıboğan ve 2. başkan Servet Yardımcı'nın haberdar olduğu öğrenildi. Federasyon hukukçusunun sözleşme dışında bırakılması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Guus Hiddink ile yapılan anlaşma 2012 Temmuz ayında sona eriyor. Tecrübeli hoca yapılan teklif sonrasında iki yıllık opsiyona "evet" demişti.

HABER: Görkem ARKAN-Orçun ÖZATEŞ-BUGÜN GAZETESİ