Teofilo için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri"nde düzenlenen imza törenine, kulüp genel sekreteri Hasan Yener ile bazı yöneticiler katıldı.

Yener, burada yaptığı açıklamada, Trabzonspor olarak hem ligde hem de kupada zirve yarışı yapma adına kadrolarını güçlendirmek için sürekli arayış içinde olduklarını ifade ederek, "Yönetim kurulumuz oluşturduğu kadroyla sürekli zirve yarışı içinde olacağının mesajını vermiştir. Bu yöndeki arayışlarımız her zaman sürecektir. Yine bir gol kralını kadromuza kattık. Bu transferin gerçekleşmesi için başkanımız Sadri Şener ve mali işler sorumlumuz Mahmut Aksu büyük gayret göstermiştir" dedi.

Teofilo Gutierrez ise büyük bir mutluluk içinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "İki kulüp arasında anlaşma sağlanıp buraya geldiğim için sevinçliyim. Trabzonspor benim için büyük fedakarlıklar yaptı. Başkanın bizzat oraya gelmesi bile fedakarlıktı. Elimden geleni yapacağımın sözünü burada bir kez daha veriyorum. Çok yoğun bir heyecanla yarını bekliyorum. Buranın bir futbol şehri olduğunu biliyorum. Tıpkı benim ülkemdeki gibi coşkulu bir ortam var. Yaptığım çalışmaların karşılığını hep aldım. Çalışmaya devam ettiğim sürece karşılığını almaya devam edeceğime inanıyorum."

Uyum sürecinin sorunsuz devam ettiğini kaydeden Gutierrez, "Kamp dönemine gelmem benim işimi kolaylaştırdı. Arkadaşlarım beni sahiplendiler. Teknik direktörümüz de farklı bir zihniyete sahip. Bunu ilk günden itibaren fark ettim. Bu da futboluma olumlu yansıyacaktır. Hazır durumdayım. Fiziksel olarak bir sıkıntım yok. Teknik heyet görev verirse görev yapmak isterim. Ancak oynamasam bile Sivasspor maçı benim için farklı bir başlangıç olacak" diye konuştu.

Teofilo, bordo-mavili kulüp ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı./FANATİK