Ne gece hayatı ne de kaptanlık krizi... Guti'nin neden kadro dışı bırakıldığı ortaya çıktı. Bursaspor maçı öncesi hesabına alacağı noksan yatırılan yıldız oyuncu ortalığı ayağa kaldırıp, idmana çıkmadı. Bunun üzerine yönetim Guti'yi sildi.
 
Orçun ÖZATEŞ- Telegol- BUGÜN
 
Bu sezon bir türlü Siyah-Beyazlı formayı sırtına geçiremeyen Guti'nin, Bursaspormaçı öncesinde neden kadro dışı kaldığı ortaya çıktı. Yıldız futbolcunun Timsah’a karşı oynatılmamasının sebebi ne gece hayatı ne de takım içinde yaşanan kaptanlık krizi... Ankaragücü karşılaşması sonrasında hesabına yatırılması gereken tutarın noksan olduğunu gören Guti büyük kızgınlık yaşadı.Hemen Ümraniye Tesisleri'ne giden İspanyol futbolcu ortalığı ayağa kaldırıp, idmana çıkmayı reddetti. Carvalhal, Bursaspor karşılaşmasında Guti'yi ilk 11'de oynatmayı planlarken, Siyah-Beyazlı yönetimden "kadro dışı bırakalım" kararı çıktı. Böylece Guti, birmaçı daha boş geçmiş oldu. 
 
Gönderemiyorlar 
 
Yaşanan bu gelişmenin ardından Siyah-Beyazlı yönetimin sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Guti’iyi gönderme gibi bir şansı bulunmuyor. Aksi halde Beşiktaş, İspanyol oyuncuya tazminat ödemek zorunda kaladı. YönetimGuti ile bu konuda bir sorun yaşarsa ikinci Ferrari tekrarlanmış olacak. Bilindiği gibi İtalyan oyuncu, alacakları için CAS'a başvurmuştu. Guti'nin böyle bir hamle karşısında Beşiktaş'ın CAS'ta zor duruma düşme ihtimalinin artacağı bu nedenle yöneticilerin bir girişimyapmadığı öğrenildi.