Uşak'ta iki üniversite mezunu, 3 dil bilen, boş zamanlarını resim ve maket yaparak değerlendiren Ahmet Çankaya, kentte 20 yıldır köftecilik yapıyor. Çankaya, müşterilerinin kara kalem resimlerini çizerek iş yerinde sergiliyor.

Uşak'ta 20 yıldır eşi Rukiye Çankaya (44) ile köfte salonu işleten 52 yaşındaki üç çocuk babası Ahmet Çankaya, Ege Üniversitesi (EÜ) Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Bölümü ve EÜ Eğitim Enstitüsü Matematik Öğretmenliği bölümlerini bitirdiğini, daha sonra 2 yıl Kars'ta öğretmenlik yaptığını anlattı. Babasının sağlık sorunları nedeniyle öğretmenlikten istifa ederek Uşak'a döndüğünü belirten Çankaya, bir süre sonra da işçi olarak Almanya'ya gittiğini söyledi.

Bu ülkede Almanca, İngilizce ve Flemenkçe öğrendiğini ve İtalyan, Fransız, Hollanda mutfaklarında çalıştığını anlatan Çankaya, şöyle konuştu:

''Yurt dışında çalıştığım sırada çok iyi derecede Almanca öğrendim. Bunun yanı sıra günlük yaşamda kullanılan Flemenkçe ve İngilizce dillerini de öğrendim. Türkiye'ye döndükten sonra baba mesleği olan köfteciliğe başladım. Zaman zaman kente gelen turistler için Almanca tercümanlık yapıyorum. Bildiğim dilleri unutmamak için o dillerde yazılmış kitapları okuyorum.''

MÜŞTERİLERİN KARA KALEM RESİMLERİNİ ÇİZİP SERGİLİYOR
Boş zamanlarını resim ve maket yaparak değerlendiren Çankaya, müşterilerinin kara kalem resimlerini çizerek iş yerinde sergiliyor.

Küçük yaşlardan itibaren resim yaptığını dile getiren Çankaya, kara kalem, yağlı boya ve guaj tablolarının bulunduğunu, üniversite ve lise öğrencilerinin resim derslerine yardım ettiğini söyledi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, belediye başkanları, iş adamlarının resimlerini yaparak onlara hediye ettiğini belirten Çankaya, ''Boş zamanlarımda iş yerimde ve evimde ahşap maketler yapıyorum. Sürekli üretmek beni hayata bağlıyor. İş ve özel zevklerimi aynı anda yürütebiliyorum'' diye konuştu.

KIZIYLA SERGİ AÇMAK İSTİYOR
Bir kızı filolog, bir kızı ressam olan Çankaya'nın en büyük hayali ise kızı ile ortak resim sergisi açmak.

Yabancı dil ve resim çalışmalarının kızlarının da hayatını değiştirdiğini ifade eden Çankaya, küçük kızı Raziye'nin Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencisi olduğunu, büyük kızı Ayşe Çankaya'nın ise özel bir okulda öğretmenlik yaptığını söyledi.

Köfte salonuna gelen müşterilerinin bazılarının kara kalem resimlerini çizerek iş yerinde sergilediğini anlatan Çankaya, ''Müşterilerime en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum. Babamdan öğrendiğim, içerisinde sadece et ve ekmek bulunan özel bir köfte tarifim var. Uşak tarhanasını kendimiz yapıyoruz. Özel tarhana çorbası tarifimiz ile müşterilerimin damak zevkine hitap etmeye çalışıyoruz'' dedi.

GAZETEPORT