FUTBOLUN MÜLTECİSİYİZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kızları Selin ve Lal ile birlikte Beşiktaş Dergisi'nin mayıs sayısına röportaj verdi. Selin Denizli, kendilerinin taraftar değil, taraf olduklarını belirterek, “Biz o anlamda futbolun mültecisiyiz. Babam neredeyse biz de onun arkasındayız, sığınma hakkıyla... Babam inanmayacağı işin içine girmez, Beşiktaş'a imza attığı gün şampiyonluk balosunda giyeceğim kıyafeti düşünüyordum” dedi.


GÜZEL OYNAMAK ÖNEMLİ


Lal Denizli ise maçları izlerken daha çok oynanan futbola bakmayı sevdiğini söyledi. Selin, “Eğer izlediğim futboldan zevk alıyorsam, babamın söylediği gibi sahada dönen güzel futbol varsa, kazanmak çok da önemli değil. Babam için üç puan çok önemli ama tabii ki oynanan futbolu yaşamak, eğer istediği gibi sahada oynanıyorsa suratında bir mutluluk ifadesi oluyor. Aslında oynamak değil de, o isteği hissetmeyi seviyor babam."


HEM DUYGU, HEM GURUR


Lal Denizli, babası ile ilgili söyleyebileceği duygunun "Gurur" olduğunu söyledi. Beşiktaş'ın 34. haftada şampiyon olması halinde 30-40 milyon insanla birlikte sevineceklerini belirten Lal, “Ama bunun mimarı bizim babamız olacak. İnsanlar gol atıldığı zaman 'Gol' diye bağırırken, bizde gurur mekanizması harekete geçiyor. Çünkü babamızın yüzünde mutluluk ve başarı ifadesini görebilmek bizim için hayatın tablosu diyebilirim" dedi.


Beşiktaş ile geç buluştuk


Mustafa Denizli, Beşiktaş'a gelmesinin bir çocukluk özlemi olduğunu belirterek, "Beşiktaş ile buluşmamız geç kalan bir buluşma oldu" dedi. Denizli, Beşiktaş'ta çalışmanın gizemini en çok Çeşme'de hissettiğini belirterek, "Tabii bütün bunların yanında hayat akışıma bakıldığında, Beşiktaş gibi çok değerli camialarda görev yapmak, bunun tamamlayıcı bir unsuru oldu. Çocuk yaşlarda, büyüdüğüm insanlarla bundan 45-50 sene önce konuştuklarımızı bu kadar geç yaşama imkanımız oldu. Onlar çok seviniyor. Bütün grup, Altay'da oynarken, Beşiktaş'a gitmem için tazyik yaparlardı. Dergi yayınlandığı zaman ligdeki durumumuz ne olacak bilmiyorum, ama inşallah düşündüğümüz yerde olacağız. O daha da keyifli kılacak" diye konuştu.