CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile beraberindeki heyet, İzmir Foça'daki saldırıda şehit olan asker Özkan Ateşli'nin evini ziyaret etti. Şehit askerin çocuklarını seven ve aileye başsağlığı dileyen Tekin, şehit ailelerinin ekonomik durumunun gözler önünde olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul milletvekilleri Mevlüt Ateş ve Aykut Erdoğdu ile CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un da aralarında olduğu heyet, bombalı saldırıda şehit olan Özkan Ateşli'nin Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi'ndeki tek katlı gecekonduda yaşayan ailesini ziyaret etti.
Bayraklarla süslenen sokağa gelen heyet, Özkan Ateşli'nin babası Hamdi Ateşli, amcası Hüsnü Ateşli ve mahalle sakinleri tarafından karşılandı. Olaydan derin üzüntü duyduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, baba Hüsnü Ateşli'ye acılarını paylaştıklarını söyledi.

ŞEHİT AİLELERİNİN EKONOMİK DURUMU BELLİ
Siyasetçilerin 20-25 yıldan beri klasikleşen söylemler kullandığını belirten Gürsel Tekin, "Bizler başınız sağolsun diyoruz. Aileler de vatan sağolsun. Yaşanan olaylardan dolayı meclisi göreve çağırdık. Umuyorum Salı günü tüm partiler parlamentoya gelir, görevlerini yaparlar" dedi.
Şehidin evinde Türkiye gerçeğiyle karşılaştıklarını vurgulayan Tekin, "Fotoğraf açık ve net. Şehit ailelerimizin ekonomik durumlarının nasıl olduğunu gayet iyi görüyoruz. Milli gelirin 18 bin Dolar olduğunu iddia edenlere hatırlatmak isterim. Mutlu bir AKP, mutsuz bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız" diye konuştu.
İzmir halkını bombalı saldırının ardından sergilediği duyarlılığı nedeniyle kutlayan Gürsel Tekin, daha sonra şehit Özkan Ateşli'nin 2 yaşındaki oğlu Altay ile 5 aylık oğlu Alper'i sevdi.

Baba Hamdi Ateşli, "Torunlarımı büyüteceğim. Eğer ölmezsem onları da askere göndereceğim" dedi. Amca Hüsnü Ateşli ise Gürsel Tekin'e dönerek, "Şehit yeğenimin adının oturduğumuz sokağa verilmesini istiyoruz" dedi.
Bunun üzerine CHP'li heyet adına CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal deniz Bozkurt, "Bu konuda gerekli çalışmayı yapacağız. Belediye meclisine önerimizi sunacağız" dedi.
Gürsel Tekin ile heyet daha sonra Özkan Ateşli'nin annesi Şerife Ateşli, eşi Dilara Ateşli ile kardeşi Aşkın Ateşli'ye taziyelerini sundu.

Şehit asker Özkan Ateşli'nin kağıt ve hurda toplayarak ailesinin geçimini sağladığı, yeşil kartı olduğu öğrenildi.