Açılışta konuşan Bihlun Tamaylıgil, "Birileri Türkiye'de belli makamlara demir atıyor. En son demir atan da YGS'nin şifreleriyle, şimdi de sonuçlarıyla büyük bir hayal kırıklığı, hüsran yaratan, demir atmış olan demirler var. Artık demir alma vakti geldi, bunun farkında olsunlar. Açıklanan her proje birilerinin kimyasını bozdu. Ama Türkiye'nin kimyasını bozmasına izin vermeyeceğiz" dedi. "Siyasi Ahlak Yasası"nı çıkaracaklarını ve dokunulmazlıkları kaldıracaklarını anlatan Tamaylıgil, "Yarın da 1 Mayıs, çok önemli bir gün. İşçinin, emekçinin bayramı. Biz toplu sözleşmeli, grev haklı, emeğin sömürülmediği, emeğin en büyük, en kutsal güç olduğu yarınlarda CHP iktidarında yeni 1 Mayısları kutlayacağız. 2 sene önce biber gazıyla bizi Taksim Meydanı'na sokmamak istediler. Ama yine oradaydık. Yine emekçinin, işçinin gücüyle mücadelemizi sürdürdük" diye konuştu.
 
Gürsel Tekin de, "12 Eylül faşizmi döneminde bile insanlar, Türkiye'yi yönetenler çıkıp, miting meydanlarında siyasetçilerin kimliklerini, mezheplerini açıklamamıştır. Biz bu ülkede Alevi, sünni olmakla gurur duyuyoruz Başbakan. Sayın Başbakan, sen ne kadar Gürcüysen, Hanımefendi ne kadar Arapsa, ben de, bütün CHP'liler de o kadar Gürcüyüz, o kadar Arabız. Bu ülkeyi yönetenler, insanların soyları, sopları, mezhepleriyle değil, insanların temel sorunlarıyla ilgilenir" diye vatandaşlara seslendi.
 
VAN'DAKİ SAVCILAR AÇIKLAMA YAPACAKLARDIR
 
Gazi Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu açılışının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, Van'daki sağlık kuruluşlarında ihale yolsuzluğu iddialarına değinerek, iddia edilen yolsuzluklarının soruşturulmasının Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından durdurulduğunu savundu. Tekin, şunları söyledi: "Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, dün katılmış olduğu bir televizyon programında yine yolsuzluklarla ilgili bir belge söylemişti, Sağlık Bakanlığı'nda yapılan bir ihaleyle ilgili. Belgenin içeriği şu, Van'da yapılan ihalelerle ilgili bir soruşturma. İhale yolsuzluğundan dolayı müfettiş tayin edilmiş, giden iki müfettiş raporlarını getirmiş ve bu rapor doğrultusunda, Teftiş Kurulu Başkanı savcılığa yazı yazmış. Savcılığa yazı yazılan günden bir gün sonra Sayın Bakan yazı yazıyor. Sayın Bakan diyor ki, 'Derhal o soruşturmayı durdurun. Ben yeni müfettiş tayin edeceğim'. Bu savcılığa intikal edilmiş. Görüldüğü gibi, Sayın Bakan, derhal bu soruşturmanın durdurulması için yazı yazmış. Bütün bunları anladım ama merak ettiğim, inşallah yarın Van'daki savcılar, konuyla ilgili bir açıklama yapacaklardır. Acaba savcılık bu konuda nasıl bir işlem yapmıştır? Sağlık Bakanı da herhalde bu konuda bir cevap verecektir" diye konuştu.
 
SİNAN AYGÜN'ÜN ECEVİT DİLEKÇESİ KİŞİSEL BİR TALEPTİR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Sultanbeyli'deki toplu açılış törenindeki konuşmasında CHP'nin Ankara adaylarından Sinan Aygün'ün 2002 yılında Ankara 16. Sulh Hukuk'a "Ecevit'in sağlık durumunun iyi olmadığı" yönünde bir dilekçe verdiğine ilişkin sözlerinin
 
milliyet