Sevigen, CHP'nin İstanbul 2. Bölge listesinin bir medya grubu tarafından oluşturulduğunu, listelere bakıldığında bunun görülebileceğini savundu.
Kemal Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin ikilisine ağır eleştirilerde bulanan Baykal'ın yakın ismi, eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Tekin için "Gürsel benim en büyük hatamdır" ifadesini kullandı.
 
Sevigen, yıllarca emek vererek, çaba sarfederek İstanbul'u kazanmak için çalıştıklarına vurgu yaparak şunları söyledi:
 
"İstanbul'u alamayanın Türkiye'yi alma şansı yok. Siyasi partiler Ankara'da kurulur, İstanbul'da büyür. Basın dahil her şey İstanbul'da. Ne zaman İstanbul'da büyürsek Türkiye'de de büyürüz. Tayyip Erdoğan İstanbul'da büyümedi mi? CHP İstanbul'da bir çöküş var. Son yerel seçimlerde il genel meclisinde alınan yüzde 38 oy ile AK Parti ile aradaki farkın yüzde 7'ye kadar düşmüştü. Şimdi oldu 20. Bunu söylediğimiz zaman muhalefet mi oluyor. İl örgütlerine, ilçe başkanlarına kızmak gerekmiyor. Adayları belirlerken bir tek soru sorulmadı. Kimse adayı bilmiyor."
 
HEPSİ İSTANBUL'A YAZILDI
 
Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun kurmayları olan genel başkan yardımcılarının büyük bölümünün İstanbul'dan milletvekili adayı olmasına da tepki gösterdi:
 
"İstanbul'u çantada keklik gördüler. 'Nasıl olsa bunlar çalışıyor, bunlar hamal' diye gördüler.
 
İstanbul herkesin düşündüğü kadar büyük değilmiş. Dünyanın en küçük köyüymüş. Bunu seçimlerde anladım. Herkes birbirini tanıyor. Örgütün alın terini emeğini yok sayacaksın, genel başkanı kandıracaksın, İstanbul'a genel başkanlarını yazacaksın, sonra en düşük oyu İstanbul'dan alacaksın. O arkadaşa (Tekin) yakın olan da, uzak olan da herkes aynı şeyi söylüyor. Onların abileri olarak bunları söylemek benim görevim. Genel başkan kurultayda yönetimi değiştirebilir."
 
LİSTEYİ MEDYA YAPTI
 
İstanbul'un listelerinin yıllardan beri siyasete müdahale eden bir medya grubu tarafından oluşturulduğunu ifade eden Sevigen, iddiasının İstanbul 2. Bölge listesine bakıldığında ispatlanacağını kaydetti.
 
Sevigen, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda önce il başkan yardımcısı yapılan ardından da Şinasi Öktem'in ayrılması ile Baykal tarafından il başkanlığı görevine getirilen Gürsel Tekin'in kendisinin en büyük hatası olduğunu söyledi.
 
Sevigen, "Küçük insanların büyük umutları olur. Gürsel benim en büyük hatamdır. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum" ifadesini kulandı.
 
100 yaşındaki Ekşi var da Sav niye yok
 
Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı aday göstermemesini de eleştirerek, "Önder Bey'i sevmem. Barolar Birliği'nin eski başkanı bir Genel Sekreter. Seni genel başkan yapmış. 100 yaşındaki Oktay Bey'i koyuyorsun, Önder Sav'ı koymuyorsun.
 
Günah değil mi? İstanbul'daki bir medya patronu bizim İstanbul 2. Bölge'nin listesini paralı asker araştırma kuruluşundan destek alarak belirleyecek ve İstanbul'da en düşük oyu da buradan alacak. Genel Başkan'a yazık değil mi? Kendini kandıranlardan hesap sormayacak mı?" diye sordu. Seçimden önce tek bir kelime etmediğine dikkat çeken Sevigen, "Seçimlerde adaylardan çok çalıştım. İnsanları üzüntülü görünce bunları söylemek istedim. İstanbul takımı küme düşmüş, biz taraftarı suçlu ilan ediliyoruz. Hesabı taraftara soruluyor" diye konuştu.
 
yenişafak