Geçen hafta ertelenen Işıklı güreşlerinin ardından bu hafta da İncirliova güreşleri de hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.
Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde 2 asırdır devam eden deve güreşi şenliklerinin 2008-2009 sezonu yağışlı havalar nedeniyle gerçekleştirilemeyince, aylardır güreşlere hazırlanan develerin hırsını daha da artırdı. Deveciler bakıcıların daha da dikkatli olmasını isterken, güreşemediği için hırsını yenemeyen develerin daha saldırgan oldukları bildirildi.
Bu hafta sonu Aydın"ın İncirliova İlçesi"nde tertiplenen geleneksel deve güreşleri 2 gündür devam eden yağışlar nedeniyle zeminin kayganlaşması nedeniyle tertip heyetince iptal edildiği duyuruldu. Bu hafta da iptal edilen güreşlerle son 3 haftadır Aydın bölgesinde deve güreşi yapılamadı.
HINCINI ALAMAYAN DEVELER DAHA DA HIRÇINLAŞTI
Bu arada uzun süredir hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemeyen güreşlerden ötürü hıncını alamayan pehlivan develerin daha da hırçınlaştığı bildirildi. Geçen yıllarda İncirliova ve Çine"de iki ayrı devenin sahiplerini ısırarak öldürmesinin ardından, bakıcıların bu günlerde develere karşı daha dikkatli olmaları istendi.