Kuşadası Batıhan Otel'de gerçekleştirilen seminere, Türkiye Güreş Federasyonu yağlı güreş yürütme kurulu başkanı Mehmet Ayhan, Uluslararası olimpik kategori hakemi ve merkez hakem yürütme kurulu üyesi Yrd.Doç.Dr. İbrahim Cicioğlu, eski bir güreşçi olan Aydın Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Kuşadası Gençlikspor Kulübü Başkanı Nuri Koyunsev gibi spor ve güreş camiasının önde gelen isimleri hem semineri takip etmek hem de sınavları kontrol etmek amacıyla katıldı.
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen 3 gün sürecek seminerde, güreş hakemleri yazılı ve sözlü sınav yapılacak. Buna göre, dereceye giren hakemler 1. 2. ve 3. sınıf olmak üzere klasmanlara ayrılacak. Ayrıca, dereceye giren hakemlere sertifika ve görev belgeleri verilecek. Sınavda başarısız olan hakemler 1 yıl süre ile güreşlerde görev alamayacak. 1. sınıf seçilen hakemler Kırkpınar ve geleneksel güreşlerde görevlendirilecek.
Türkiye Yağlı Güreş Federasyonu yürütme kurulu başkanı Mehmet Ayhan yaptığı açıklamada, amaçlarının güreş hakemleri ve cazgırlarının eğitim seviyelerini artırmak olduğunu söyledi. -iha