Almanya'dan İzmir'e tatile gelen C.K., bir arkadaşının kendisiyle tanıştırdığı S.D. ile arkadaşlık kurdu. Kendisine yakınlık gösteren S.D. ile ilişkisini ilerleten ve duygusal açıdan yaklaşan C.K., birlikte yemeğe çıkmaya başladı. Kuaför olduğunu söyleyen S.D.'ye restoranda oturdukları sırada C.K.'nin yanına gelen kimliği belirsiz kişiler, kadının kız arkadaşları olduğunu belirterek, onunla ilişkiye başladığı için, bunun bedeli olarak 40 bin TL para istedi.


Şebeke elemanlarının telefonla tehditlerini sürdürüp para istemeye devam etmeleri üzerine C.K., polise ihbarda bulundu. Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, seri numaraları alınmış parayı C.K.'ye verip, bağlantı kurduğu şebeke elemanlarıyla buluşmasını sağladı. Betonyol üzerindeki buluşma yerinde C.K.'den parayı teslim alan H.Y., C.B., M.A., Ş.B. ve Ö.K., operasyonla yakalandı.


Gözaltına alınan şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda, tuzağa düşürmek amaçlı ilişki kuran S.D. de yakalandı. Şüphelilerden S.D.'nin Almanya'ya gitmek için C.K. ile yakınlık kurduğunu, diğer şüphelilerle bağlantısının olmadığını ileri sürdüğü belirtildi.

Hürriyet