Düzenlenen törenlerde Türk askerine, Mehteran takımına ve Efe gösterilerine ilgi gösteren ve onları bayrak sallayarak destekleyen Almanya"da yaşayan Gurbetçi Ünsal ailesi protokolün ve Nazillilerin dikkatini çekti. 5 Eylül kutlamaları kapsamında düzenlenen törenlerde Türk bayrakları ile gelen tek Aile olan Ünsal ailesi gösteriler boyunca alkışlarıyla ve Bayrak sallamalarıyla Nazillililere örnek oldu.
20 yıldır Almanya"nın Stuttgart kentinde yaşayan Afyonkarahisar doğumlu Alman-Türk çifte vatandaşı olan Tuğrul, Şefika ve Ali Ünsal ailesi 5 Eylül kutlamaları için Nazilli"de kaldıklarını belirttiler. Ailenin Babası olan Tuğrul Ünsal yaptığı açıklamasında; “Aslen Afyon doğumluyum, eşim ise Nazilli doğumlu. 20 yıldır yurdumuzdan çok uzak topraklarda yaşıyor olsak bile, askerimize uzanan düşman eli bizlerde çok derin yaralar bırakıyor. Ama bu vatana kimsenin gücü yetmeyeceğini bildiğimiz için içimiz rahat. Nazilli"de yaşayan akrabalarımızı ziyarete geldik ve Kurtuluş kutlamaları yapılacağını öğrendik. Burada tatilimizi uzatarak Kurtuluş festivalini izlemek istedik. İyi ki Nazilli"de kalmışız. Bizleri duygulandırdılar. Askeri Bando ve Mehteran takımı çok güzel bir anlam ifade ediyor. Bizler yurtdışında olduğumuz için bu vatanın değerini daha çok anlıyoruz. Vatan özlemi ile yanıyoruz. Bayraklarımızı alıp törene geldik ama Nazillilerin bayraklarını almadığını gördüm. Bu bizi biraz üzdü, bu şanlı bayrağı en azından bu özel günlerde yanımızda taşımalıyız. Bu bayrağı sevmeliyiz” dedi.
Gösteriler sırasında protokol üyelerinin dikkatini çeken Ünsal ailesi, protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Alıcık, gurbetçi ailelerimizin vatan ve bayrak sevgisini her fırsatta her yerde yansıttıklarını ifade ederek Ünsal ailesine de duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.