Albay İbrahim Sezer'e ait flash diskteki Oramiral Örnek'e ait notlar, 'Askeri casusluk' davasının ek klasörlerine girdi. 'Günlükleri verdi, kendisini kurtardı' ifadesi dikkat çekti.

'Askeri casusluk ve şantaj' davasının delil klasörlerinde eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve eski Deniz Kuvvet Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ilişkin ilginç detaylar yer aldı. Tutuklu sanık İbrahim Sezer'den ele geçirilen bir nottaki 'Özden Örnek günlükleri verdi, tanık koruma programına da girdi kurtardı kendisini' ifadeleri dikkat çekti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan 'Askeri casusluk ve şantaj' davasının ek klasörlerinde, davanın sanıklarından Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nda görevli proje subayı Tamer Çetin'in savcı Fikret Seçen'e verdiği ifadeler de yer aldı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'le ilgili çarpıcı iddiaların yer aldığı ifadelerde, Çetin'e şu soru yöneltildi:

'Albay İbrahim Sezer'de el konulan flash diskte yer alan bir belgede Tamer Çetin isminin karşısında 'Ergenekon tutuklusu arkadaşı için para toplayalım diye devre arkadaşlarına mail atmış. 7 kişi olumlu yanıt vermiş. Tamer de olumlu yanıt vermeyenlere küfür içerikli bir mail atmış. Özden Örnek günlükleri verdi, tanık koruma programına da girdi kurtardı kendisini' şeklinde istihbarı notlarının yazılı olduğu görüldü. Bu excel dosyasının 'Akın' isimli kullanıcı tarafından oluşturulduğu görüldü. Sizinle ilgili bu şekilde notların tutulmasına ne diyorsunuz?' Subay Tamer Çetin'in bu soruya yanıtı şöyle oldu:

'Ergenekon'dan tutuklu sınıf arkadaşım Erme Onat vardır. Ergenekon tutuklusu bazı arkadaşlarıma para toplama yönünde bir girişimim oldu. Hatta bununla ilgili e-mail atıp, sözlü beyanda bulundum. Ancak notta yazan diğer hususların hepsi gerçek dışıdır.'

'Ön çalışma' ek klasörlere girdi

- Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili gömülmeden önce çalışma yapıldığı ortaya çıktı. Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan çıkan ve ek klasörlere giren Kasım 2008 tarihli 'Kadir Sağdıç Paşa/Arazi/arazi.doc' isimli word dosyasında, şu ifadeler yer alıyor:

1. Beykoz bölgesindeki Anadolu Kavağı, Poyrazköy ve Riva mevkilerinde arazi yapısına ilişkin aşağıda belirtilen huşular ışığında inceleme yapılacaktır.

2. Yapılacak araştırmada titiz davranılacak ve icra edilecek faaliyette mevkinin kullanılabileceği faraziyesiyle meseleye tesir eden tüm hususlar belirlenecektir.

3. Görevlendirilecek personelin güvenilir olması sağlanacak, incelemenin tüm safhalarında gizlilik ön planda tutulacaktır. Rica ederim. Kadir Sağdıç Koramiral.

- Poyrazköy ve Balyoz davalarının sanığı Albay Ali Türkşen'in cevabi yazısında ise Keçilik mevkinin uygun olduğunu gösteren değerlendirme gönderiliyor.

Seda KILIÇ / Akşam