Ergenekon davası tutuklusu Odatv Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul'un kanser hastası eşi Güngör Yurdakul dün gece 02.50'de hayatını kaybetti. Gazeteci Doğan Yurdakul’un rahim kanseri olan eşi Güngör Yurdakul, Ankara’da İncek Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi görüyordu. Bir süre önce durumu kötüye giden Yurdakul için doktorları artık son noktaya gelindiğini ve yapılacak bir şeyin olmadığını söylemişti. Güngör Yurdakul, gece 02.50'de yaşama veda etti.
CENAZEYE İZİN ÇIKTI
Eşinin vefatı üzerine Yurdakul cenaze törenine katılmak için talepte bulundu. Yurdakul’un avukatları bugün sabah davanın görüleceği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne giderek dilekçe verdi. Avukatlar, dilekçelerinde cezaevinde tutuklu bulunan Yurdakul’un cenaze törenine katılması için izin verilmesini talep etti. Mahkeme. talebi kabul ederek Yurdagül'e 2 gün izin verdi.
'MERHAMET' DENİLMİŞTİ AMA...
 
Güngör Yurdakul'un eşi Odatv Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul ise 3 Mart tarihinden bu yana Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu. Soner Yalçın geçtiğimiz günlerde Doğan Yurdakul'a, kanser hastası olan eşini ziyaret etmesi için izin verilmesini istemişti. Yalçın cezaevinden kaleme aldığı yazıda, Yurdakul'un "ölmeden önce eşinin gözlerinin içine birkez daha bakabilmek" istediğini söylemişti. 
 
Bunun ardından avukatı aracılığıyla bir açıklama yapan Doğan Yurdakul, eşiyle 5 Eylül'de telefonla görüştüğünü ve vedalaştığını söylemişti. Yurdakul açıklamasında, "Polisler benim kapıma geldiğinde eşimin ölümünü cezaevinde öğreneceğimi anlamıştım. Buna zaten hazırlıklıydım. Sadece yasal hakkım olan eşimin cenazesine katılma isteğimi eşim vefat ettikten sonra mahkemeden talep edeceğim. Herkese iyi niyeti için teşekkür ediyorum’’ demişti. 
 
Ziyaretine gelenlere anlattığı eşiyle telefon vedalaşmasını gazeteci Murat Sabuncu önceki gün köşesinde aktardı. Güngör Yurdakul eşine, "Beni hep iyi günlerimizdeki gibi hatırla" demişti. Murat Sabuncu, vedalaşmalarını şöyle aktarmıştı: 
 
"Doğan Yurdakul eşine sordu: Hastaydın, zor günler geçiriyordun.Cezaevindeydim, yanında olamadım kırgın mısın? Eşi yanıt verdi: Hayır Doğan. Benim bu en zor hallerimi görmeni istemezdim. Sana kırgın değilim. Beni hep iyi günlerimizdeki gibi hatırla." 
 
Doğan Yurdakul, ziyaretine gelenlere eşine ilk kanser teşhisinin 2001 yılında konulduğunu ve o gün, "Ne olur 10 yıl daha beraber yaşayalım" diye dua ettiğini anlatarak, "Yıl 2011. 10 yıl doldu. Keşke 20 yıl diye dua etseydim” dedi.  (Cnntürk)