Terör örgütü PKK'nın sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi"ne (KCK/TM) yönelik operasyonları protesto eden bir grup, polisi taşladı. Polis, göstericileri basınçlı su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı.Yüksekova"nın Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişi, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Biji Serok Apo (Yaşasın Apo)" sloganları atarak cadde sonunda ateş yakıp, yola barikat kurdu. Polis, göstericileri dağılmaları konusunda uyardı. Göstericiler, polisin uyarısına taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak gurubu dağıtmaya çalıştı.Olayların ardından Yüksekova merkezindeki tüm işyerleri kepenk kapattı. Polis ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemi alırken, ara sokaklardaki olaylar devam ediyor.

CİZRE"DE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Şırnak"ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahalede bulundu.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK"nın sivil oluşumu "Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturmayı protesto etmek amacıyla Cizre"de dün başlayan izinsiz gösteriler bugün de sürüyor.İdil Caddesi üzerinde toplanan ve uyarılara rağmen terör örgütü lehinde slogan ile taş atan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan grubun eylemi yer devam ediyor.Öte yandan, Cizre"de bazı esnafın kepenk kapattığı gözlendi.

Şırnak"ta "oturma eylemli" tepki

PKK"nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği-Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7"si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanması, Şırnak ve Beytüşşebap İlçesi'nde protesto edildi. Oturma eylemi yaparak operasyonu protesto eden BDP'liler, tutuklanan 23 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), PKK"nın şehir yapılanması KCK/TM"ye yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından 7"si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanmasını Şırnak ve Beytüşşebap"ta oturma eylemi gerçekleştirerek, protesto etti. BDP Şırnak il binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi "Barışa uzanan eller kırılsın", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarını attı.

Grup adına açıklama yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Hasan Bayar, 23 kişinin tutuklanmasıyla birlikte, hükümetin başlattığı "demokratik açılım" çalışmasının aslında Kürt halkını ince ve tehlikeli yöntemlerle tasfiye etmeyi amaçladığını iddia etti. Saldırıların Kürtlerin özgür iradesine yapıldığını belirten Bayar, “Bir yandan silahların ve çatışmaların Türkiye gündeminden çıkarılması, barış sürecinin geliştirilmesi kamuoyunca tartışılırken, belediye başkanlarına ve siyasetçilerine gözaltı ve tutuklama operasyonları düzenleniyor. Legal siyaset alanı kapatılıyor. Göz altına alınan arkadaşlarımız eğer bir suç işledilerse bu suçu biz de işledik. Buyurun bizleri de alın” dedi. Açıklamanı ardından 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren grup sesizce dağıldı.

Şırnak"ın Beytüşşebap ilçesinde ise, BDP ilçe binası önün toplanan 150 kişi de oturma eylemi yaparak KCK operasyonunu protesto etti./milliyet