“Yeni Parti” ismiyle kurulan siyasi oluşumun perde arkasından eski Kanaltürk patronu, “bizkackisiyiz” mitinglerinin organizatörü Tuncay Özkan çıktı. Kanaltürk"ü Fethullah Gülen"e yakınlığıyla bilinen Akın İpek"e satan ve ağır eleştirilere hedef olan Tuncay Özkan"ın, “Yeni Parti”nin gölge kurucusu olduğu belirtiliyor.

ÖZKAN LİDER OLACAK

Siyasete girme hazırlıkları bilinen, hatta Baykal"dan CHP"nin genel sekreterliğini talep eden Özkan"ın, Yeni Parti"nin başına geçeceği konuşuluyor. “Ulusalcı harekete” önderlik eden Özkan"a destek verenler arasında eski ülkücüler de yer alıyor.

YAŞAR OKUYAN DESTEKÇİ

Eski ülkücü, ANAP"lı eski bakan Yaşar Okuyan"ın da, genel başkan yardımcılığını yaptığı Halkın Yükselişi Partisi"nden (HYP) ayrılarak, Tuncay Özkan"ın genel başkanlığını üstleneceği Yeni Parti"ye katılacağı öğrenildi. Okuyan, 22 Temmuz seçimlerinden önce de genel başkanlığını yaptığı Hür Parti olarak CHP"ye iltihak etmişti. HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk"ün ise partisinin başında kalacağı ve Özkan ile birlikte hareket etmeyeceği kaydedildi.

AMBLEM TESCİL EDİLDİ

Yeni Parti"nin genel merkez arayışı sürüyor. Kuruluş dilekçesini 27 Haziran Cuma akşamı İçişleri Bakanlığı"na teslim eden Yeni Parti, “güneş” amblemini de böylece tescil ettirdi. Partinin başvuru dilekçesinde kurucu 33 üyenin imzası bulunuyor. Kurucuları arasında Alper Tunga Aykaş ve Mehmet Ali Türk var.

----------------------------------------------------------------------------
Yeşil-sarı oldu kırmızı-beyaz

YENİ Parti"nin güneş olan sembolü, 22 Temmuz seçimlerinden önce feshedilen Yaşar Okuyan"ın Hür Parti"sinin amblemine benziyor. Sarı ve yeşil renklerdeki güneş, bu kez kırmızı ve beyaz olacak. Yeni Parti"nin ambleminde, Türkiye"nin ve TBMM"nin kuruluşunu simgeleyen 23 ışın da var.