Polat, futbol takımı hakkında ise "Bugün güneş yeniden doğdu. Taze bir başlangıçla yine önümüze bakacağız" şeklinde konuştu.

G.Saray Kulübü'nün Florya Metin Oktay Tesisleri'ni Büyükçekmece'ye taşınması için gerekli arsa tahsisiyle ilgili protokol, kulüp başkanı Adnan Polat ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün arasında imzalandı. Adnan Polat, Büyükçekmece Belediyesi'nden tahsis edilenden daha büyük arazi talebinde bulunduklarını ve bu arazinin büyüyeceğini söyledi. Gelecekte Florya Metin Oktay Tesisleri'ni Büyükçekmece'ye taşımak istediklerini anlatan Polat, şunları kaydetti: 'Bu tesisimizde sadece profesyonel futbol değil, amatör futbola da hizmet vermek istiyoruz. G.Saray'ın gelecekte Florya Tesisleri'ni taşımak istiyoruz. Burada 2 sene içinde amatör futbol dallarında faaliyetleri başlatmak istiyoruz" dedi. Polat, futbol takımı hakkında ise, 'Her gün yeni bir başlangıçtır. Bugün güneş yeniden doğdu. Taze bir başlangıçla yine önümüze bakacağız. Daha, uzun bir yolun başındayız' diye konuştu.

İsterlerse Beşiktaş ve Fener'e de verilecek

Belediye olarak kültür, eğitim ve spor faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve ilçeye gelip yatırım yapmak isteyen kurumlara yardımcı olduklarını kaydeden Akgün, “Bizden F.Bahçe Kulübü de resmen başvurarak arsa istedi. Beşiktaş ise şifai olarak talepte bulundu. Asla bu kulüplerimizin taleplerini geri çevirmeyeceğiz“ diye konuştu.


Dev proje yolda

G.Saray'a tahsis edilen Büyükçekmece Gölü'nün kenarındaki arazi 150 dönüm büyüklükte. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, talep gelmesi halinde arazinin sınırlarının daha da genişletilebileceğini açıkladı. Arsa tahsisine ilişkin yapılan protokole göre buraya sadece spor tesisi yapılabilecek. G.Saray Başkanı Adnan Polat, “16 Ekim'de kulüp olarak 105 yaşına basıyoruz. Kulübümüz sadece sportif yarışma olarak değil, sosyal sorumluluk bilinci içinde yetiştirme anlamında da görevini sürdürüyor. Yazın 3 milyon çocuk sokaklarda geziyor. Bizim bu tür arazileri alıp, çocukları spora yöneltmemiz lazım” sözüyle bu geniş arazide dev bir spor kompleksi kurmayı planladıklarının işaretlerini verdi. Polat, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada ise, 3 yıldır bu projeyle ilgili çalıştıklarını belirterek, ilk iş olarak tesisin etrafını çevirme, ağaçlandırma, plan-proje işlerine başlayacaklarını ifade etti./yeni şafak