Uzman Dr. Ahmet Tamer, yaz aylarında göz sağlığına dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Dr. Ahmet Tamer, gözlerin güneş ışığına maruz kalmaması ve mevsim değişikliği nedeniyle oluşacak alerjilere dikkat edilmesi konusunda önlem alınması gerektiğini ifade etti. Ultraviole ışınlarının gözler üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken Dr. Tamer, gözlerin güneş ışınlarından mutlaka korunması gerektiğini belirtti.

Numaralı gözlük ya da kontak lens kullanmayan kişilerin gözlerini korumak için güneş gözlüğü kullanabileceğini kaydeden Tamer, şunları dile getirdi:

"Ultraviyole ışınlarından korunmak için camın kalitesi önemlidir. Kaliteli camlarda gözün korunma derecesi de artar. Düşük kaliteli gözlüklerin göz sağlığını olumsuz etkilediği algısı yanlıştır. Ancak görme kalitesini düşürür. Gözün iyi ve sağlıklı korunmasını sağlamak için Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalandırılan gözlükler tercih edilmelidir. Lens kullanmayan kişiler gözü korumak için güneş gözlüğü kullanmalıdır. Gözlük takmakta zorluk çeken çocuklar şapkadan yararlanabilir."

"LENSLERLE DENİZE VE HAVUZA GİRİLMEMELİ"

Kontak lenslerle denize veya havuza girmenin sakıncalı olduğunu vurgulayan Tamer, gözün mikrop kapması durumunun ve keratit gibi tehlikeli göz enfeksiyonlarının oluşabileceğine dikkat çekti.

Mevsim değişikliğiyle birlikte göz alerjilerinin oluşabileceğini de hatırlatan Tamer, "Polenler nedeniyle göz alerjileri ilkbahar ve yaz aylarında daha sık görülebilir. Alerji durumunda gözlerinizi kaşımayın ve doktora başvurun." ifadelerini kullandı.