Bordo-mavililer sezonun en iyi futbolunu oynadığı maçta A.Gücü'nü Umut Bulut, Gabriç ve Colman'ın golleriyle farklı yendi.

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ligde çıktığı ilk maçta Ankaragücü'nü 3-0 mağlup ederek puanını 24'e çıkardı. 90 dakika boyunca oyunun hakimi olan bordo-mavililer, galibiyete de kolay uzandı. 13. dakikada Serkan'ın ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Umut, kafayla topu filelere gönderdi: 1-0. 63'te Colman'ın korner atışında Ankaragücü savunmasının ceza sahasına çıkarttıgı topla buluşan Gabriç'in nefis golüyle Trabzonspor farkı ikiye çıkardı: 2-0. 68'de Baki, alt pastan topu dışarı attı. 87'de Colman'ın golüyle Trabzonspor maçın sonucunu belirledi: 3-0.

'Keşke sahada olsaydı'

A.Gücü maçını izleyenler arasında Trabzonspor'un ocakta kadrosuna katacağı iddia edilen golcü oyuncu Fatih Tekke de vardı. Teknik direktör Şenol Güneş, Fatih'le ilgili olarak, “Keşke sahaya inip bizimle olsaydı” değerlendirmesinde bulundu.

'Yenilsek de yensek de beraberiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra bir çok konuya açıklık getirdi. Maçtan sonra futbolcuların taraftarı selamlasını değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, “Sonuç ne olursa olsun biz Kore'de maçtan sonra selam verip çıkıyorduk. Bunun anlamı yenilsek de yensek de beraber olmamızdı” dedi. Ankaragücü maçında sadece 3 puan kazandıklarını belirten Güneş, “Önemli olan bundan sonrasında daha iyi işler yapmak. Benim asıl ilkem budur. Türkiye'nin iyi bir Trabzonspor'a ihtiyacı var. Beklentileri biliyorum. Taktikten çok psikolojik olarak bazı şeylerin üstesinden gelmeliyiz” dedi. Taraftarlardan bir kez daha sabır isteyen Şenol Güneş, “Bu söze kızıyorlar ama sabırlı olmalarını dilerim. Taraftar bu takımın gururudur” şeklinde konuştu./yeni şafak