İran Meclisi Dış Siyaset ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucedi,terörörgütü PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığını söylemediğini, PKK'nın 2 numaralı isminin yakalandığını söylediğini belirtti.


Murat Karayılan'ın yakalandığı ve kaynağının da kendisine dayandırıldığı haberlerinin ardından, İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Alaaddin Burucerdi, bu iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Burucerdi, "Basında çıkan haberlere göre, tutuklandığını söylediğim kişi PKK'nın iki numaralı ismiydi ve ilgili kaynakların bu haberi doğrulaması gerektiğini vurguladım. Bu sabah söylediklerim, Türk basınında çıkan haberleri doğrulamıyordu" dedi.

Burucerdi ayrıca, "İran ve 
Türkiye'deki kamuoyu bu konuda çok hassas. Çıkan haberler iki milletin de terörist gruplara ne kadar nefret duyduğunu gösteriyor. Bu grubun terör faaliyetlerinin en kısa sürede sona ereceğini umuyoruz" dedi.

İHA muhabirinin, "Karayılan'ın yakalandığını konusunda bir bilginiz yok mu?" sorusunu yanıtlayan Burucerdi, "Hayır yok. Gerçekte bu haberler İran-Türkiye
doğalgazboru hattına düzenlenen saldırının ardından yayılmaya başladı. Bu gibi haberlere hızlı yayılıyor ve kamuoyu da bu tip haberlere hassasiyet gösteriyor. Ben haberleri Türk medyasından duydum. Doğru ve resmi detaylara sahip olduğumuz zaman bunları paylaşacağız" dedi.