Başkan Kamacı, restorasyon çalışmaları, kış dönemi çalışmaları, yıkım yapılacak yerlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Kamacı Hisar Mahallesi (Eski köy)"deki restorasyon çalışmaların konusunda bilgiler verirken “Hisar Mahallesinde Rumlar zamanında kalma eski hastanenin devrini isteyeceğiz. Koruma Kurulu bu yerin devriyle ilgili olumlu rapor verdi. Burada ÇEKÜL vakfı, kültür salonu ve sergi salonu yapma düşüncemiz var. Bu tür restorasyonlar çevredeki vatandaşlarımıza da buna teşvik edecektir.”dedi.
Liman yolu üzerinde bulunan antik mezar çalışmalarının yol yapımının durdurduğunu da belirten Başkan Kamacı “Bu yerle ilgili kurtarma kazısı yapılacak. Kurul daha sonra tekrar bu yolla ilgili karar verecek” diye konuştu.
“KAÇAK İSKELELERİ YIKACAĞIZ.
Yıkımlarla ilgili soruları da cevaplandıran Başkan Kamacı, “Uygunsuz olan iskelelerle ilgili çalışmalar sürüyor. Ruhsatlarını alanlarda yıkım yok ama diğer yerlerde yıkımlar yapacağız. Tarih anlamında bir şey yok ama kış döneminden sonra yıkımlar yapılacak. İmar Müdürlüğümüz bu konuda çalışıyor. Kaçak iskelelerin tamamı yıkılacak” dedi. Kış dönemi çalışmaları ilgili olarak ise “7-8 ayrı noktada ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Rutin çöp, temizlik gibi işler bu çalışmalar sürmekte. Fen İşleri Müdürlüğümüz ekipleri açık yağmur suyu, kaldırım, bordür çalışmalarını sürdürüyor. Altınkumla ilgili yeni projelerimiz var bu konuda projeler hazırlanıyor” ifadelerine yer verdi.
“KREDİ KARTIYLA ÖDEMEYİ ELE ALACAĞIZ.”
Başkan Kamacı kriz dolayısıyla Belediye ödemelerinde düşüşlerin de yaşandığını kaydederek “Vatandaşa ödemlerinde taksit ve erteleme anlamında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kriz dolayısıyla vatandaşın ödemelerinde sıkıntı yaşayabiliyor. Bu anlamda ödemelerde düşüşler gözlendi. Dilek ve şikayet kutularında halkın kredi kartıyla ödeme isteği de oldu. Bunun meclisimizde ve birimlerimizde değerlendirmeye alacağız” dedi.
“İŞÇİ ÇIKIŞI ŞU AN YOK.”
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı kış dönemindeki işçi çıkarmaları konusundaki soruya ise “Şu an için işçi çıkışı yaşanmadı. Zaten emekli olanlar var ve personel anlamında eksik kalmak istemiyoruz. Hizmetlerin devam etmesi lazım, bu çıkışlar hizmetleri etkiler mi bunu birim amirlerimizle ve sendika temsilcilerimizle görüşmeden karar almayız.”diye cevapladı.