Rüştü Reçber hakemlerden şikayetçi oldu: "Hakemlerin, özellikle bizim aleyhimize verdiği yanlış kararlar futbolun çok önüne geçti. Saha içinde de biz bu durumu net olarak görüyoruz"

Beşiktaş, bu sezona iyi bir başlangıç yapamamış ancak ligin ilk yarısının son bölümünde yakaladığı çıkış sayesinde rakipleri ile arasındaki puan farkını kapatmıştı. Süper Lig'in ikinci yarısına şampiyonluk parolası ile başlayan Siyah Beyazlı ekip, sezonun son 6 haftasına kadar bu iddiasını sürdürmüştü.

Ancak Kasımpaşa, Ankaragücü, Trabzonspor, Sivasspor beraberlikleri ve Fenerbahçe mağlubiyeti Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını ortadan kaldırdı. Bu maçlarda kaybedilen puan kayıplarının yanı sıra özellikle Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarında Beşiktaş aleyhine yapılan hakem hataları son dönemde Siyah Beyazlı kulübün gündeminde birinci sırada yer aldı. Beşiktaş yönetimi geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısı ile Futbol Federasyonu'nu olağanüstü kongreye davet etti. Taraftarlar ise federasyon binasının önüne siyah çelenk koyarak tepkilerini dile getirdiler. Taraftarlar, dün akşam oynanan Sivasspor maçı sırasında da yaptıkları tezahüratlar ile bu tepkilerini sürdürdüler.

REÇBER: "HAKEMLER SON HAFTALARDA VERDİKLERİ KARARLARLA BEŞİKTAŞ'I İNCE İNCE KIYDILAR"

Beşiktaş takımındaki en tecrübeli ismi olan kaleci Rüştü Reçber de Sivasspor maçı sonrası basın mensupları ile yaptığı sohbette son haftalardaki hakem karalarından dert yandı ve yapılan yanlışların hata olmadığını, bilinçli yapıldığını söyledi. Reçber, son haftalarda Beşiktaş'ın hakemler tarafından verilen kararlarla şampiyonluktan uzaklaştığını ve bu durumu saha içindeki bir oyuncu olarak çok net gördüğünü söyledi. Tecrübeli oyuncu, "Beşiktaş'ı ince ince kıydılar" diyerek şöyle konuştu:

"Son üç haftada ne Beşiktaş'ın ne de rakiplerimizin nasıl futbol oynadığını konuşamıyoruz. Çünkü futbolu konuşmaya fırsat kalmıyor. Hakemlerin, özellikle bizim aleyhimize verdiği yanlış kararlar futbolun çok önüne geçti. Saha içinde de biz bu durumu net olarak görüyoruz. Son haftalarda Beşiktaş aleyhine bilinçli bir yıpratma operasyonu başladı ve bu operasyon hakemler tarafından ortaya kondu. Penaltılarımız verilmedi, bize yanlış kartlar çıkarken rakiplerimize verilecek kartlık pozisyonlar es geçildi.

Tribünden veya televizyon başında maçları izleyenler bu durumu tam olarak fark etmeyebilir. Ancak biz saha içindeki oyuncular olarak her şeyin farkındayız. Son haftalarda Beşiktaş'ı ince ince kıydılar. Özellikle benim bu durumu çok iyi süzme şansım oldu. 20 yıla yakın bir süredir futbol oynuyorum ve hakemlerin hangi kararı ne için verdiklerini fark edecek tecrübeye sahibim. Bu sezon da Beşiktaş'ın senesi olabilirdi ama izin vermediler".

Milliyet